Loon - Stiekem hadden ze in Loon toch wel op enige noaberhulp gerekend deze zondag bij LEO - VAKO. LEO kan de punten nog goed gebruiken in de strijd om degradatie en VAKO was na de nederlaag een week eerder tegen Annen veroordeeld tot het spelen van nog twee wedstrijden om des keizers baard. Echter waar Annen een week eerder tegen VAKO niks kado gaf deed VAKO nu hetzelfde in Loon. Of eigenlijk hetzelfde niet dus. Geen kadootjes en een toch wel verdiende 4-2 overwinning van de ploeg uit Vries.

Verdiend, dat zeker, maar ook het verloop zat VAKO mee deze zondag, waar in vorige wedstrijden dit voetbalseizoen het wedstrijdverloop wel eens tegen zat dus. Want VAKO goalie Cas van der Wijst kende een sterke openingsfase met prachtige reddingen op inzetten van LEO spelers Evan Sturing en Stefan Hindriks. Overigens had VAKO al na enkele minuten een strafschop moeten hebben maar scheidsrechter Simon Jager uit Hoogezand zag in tegenstelling tot iedereen op Sportpark Marsdiek geen handsbal van LEO verdediger Arjan Vos en dus geen pingel voor VAKO.

VAKO kwam vervolgens met hulp van LEO doelman Jasper Dussel op voorsprong. Dussel, allesbehalve een slechte keeper, ging verrassend in de fout bij de scherp genomen corner van Rob Liewes en tikte wel heel knullig het leder achter zijn eigen doellijn: 0-1.

Even later kende arbiter Jager VAKO alsnog een strafschop toe toen Looner Siard Manuputty onreglementair Wichers vloerde in de eigen zestien. VAKO specialsit Tim van Huffelen kende geen genade vanaf elf meter: 0-2. Dat was de ruststand en VAKO leek af te stevenen op een rustig middagje in Loon bij ' de leukste club van Asen' zoals LEO uit toch echt Loon zich immer profileert.

Dat werd het toch niet helemaal. VAKO had ook in deze wedstrijd in Loon veel verval in de prestaties. Goede fases werden opgevolgd met mindere en LEO kreeg hoop toen Sturing al rap in de tweede helft 1-2 maakte. VAKO richtte zich op en Leander Meijeirng maakte met de 1-3 de mooiste goal van de middag. Met binnenkant links krulde styist Meijiering op prachtige wijze het leder langs de deze keer volstrekt kansloze LEO goalie Dussel. En als even later Sietse Wichers de bal niet naast maar in het doel schoot was het zeker over en uit geweest in Loon. 

Echter good old en vandaag invaller Alfred Oldenhuizing scoorde 2-3 en dat gaf weer jeu aan de wedstrijd. Even daarvoor had Hindriks al op de paal gekopt vanuit zijn vrije kopkans. VAKO liet het echter niet verder  komen en het was Sietse Wichers die na een fraaie solo Patrick Steenbergen in staat stelde de eindstand te bepalen: 2-4.

LEO zuur na afloop en VAKO drie puntjes rijker waar het verder niet zoveel wijzer van wordt. De echte noaberhulp kan volgende week zondag op sporiteve wijze plaats vinden, want LEO maar ook andere buur SVZ zijn heel erg gebaat bij een winst van VAKO op Siddeburen in de allerlaatste compeititewedstijd van dit seizoen.