Eén kans had VAKO nog om het seizoen 17-18 een geslaagd einde te geven. Een kans op nacompetitiie in plaats van een nachtkaars. Het gelukte niet helaas. VAKO verloor zielloos met 2-0 van Annen en daarmee vergooide het de kans die het van LEO in de schoot geworpen kreeg (LEO verloor van ZNC) om nog de derde periode te pakken. Nu is het seizoen over voor VAKO en wachten nog twee wedstrijden om des keizers baard.. Uit naar LEO en thuis tegen Siddeburen. 

Doodzonde. Een fraai scenario wachtte nog voor VAKO. Zelf winnen tegen Annen, dat al weken voor spek en bonen speelt richting de nacompeitie waar het al tijden van zeker is. En deze zondag hopen dat ZNC wint van LEO. Daarmee zou VAKO op drie punten van LEO staan en met de wedstrijd LEO - VAKO op het programma op Pinksterzondag kon VAKO op en over LEO  heen gaan en met de resterende thuiswedstrijd tegen Siddeburen kon het karwei afgemaakt worden met een nacompetitie plaats als mooie beloning. 

ZNC won keurig van LEO, met 2-1, maar VAKO schoot zichzelf jammerlijk in de eigen voet met een terechte 2-0 nederlaag tegen Annen. Zonde, want een fraai compeittie toetje was wel heel dichtbij maar het was wederom net niet deze zondag. Typerend voor het seizoen 2017-2018. VAKO begon goed maar ook Annen had zomaar de score kunnen openen. VAKO goalie Cas van der Wijst lag echter dwars, iets wat de jonge doelman deze middag nog meerdere keren zou doen overigens.

VAKO kreeg ook kansen, hele fraaie zelfs. Egar Dekker slingerde de bal mooi voor, Rob Liewes tikte niet overtuigend genoeg in en het leder ging naast de goal van Annen. De grootste kans was even later voor Leander Meijering. Patrick Zwiggelaar lanceerde Sietse Wichers die prima aflegde op Meijering maar deze schoot jammerlijk over. Het spel sukkelde daarna wat voort. VAKO toonde niet de overuiting van dat het hier nog een kans had op nacompeitite en Annen zat al met het hoofd in diezelfde nacompeitiie.

Na rust wel goals dus. Annen had problemen om de meest eenvoudige kansen om te zetten in goals. Dante Ploeg en Nick Visser verkwanselden de fraaiste kansen, maar de moeilijkste mogelijkheid werd wel een goal. Danny Weiss, eerder alleen opvallend met zijn gele kaart, raakte de bal wonderbaarlijk goed en VAKO goalie van der Wijst was kansloos: 0-1. 

VAKO daarna nog wel kansjes maar geen enkele overtuiging in de afronding. Patrick Steenbergen, Sietse Wichers die ook meer en meer onzichtbaar werd naarmate de wedstrijd vorderde en een rollertje van Jelle Wichers waar Annen goalie Hans de Wal geen problemen mee had. Annen daarentegen profiteerde van het fysiek overwicht en leek ook conditioneel aanzienlijk sterker en kreeg daarmee ook nog enkele dikke kansen. Eén daarvan werd benut door Dante Ploeg (0-2) waarmee de wedstrijd over en uit was. En dus daarmee ook meteen het seizoen over voor VAKO helaas.