Muntendam uit staat net bekend als VAKO's meest favoriete uitwedstrijd. Ook niet een wedstrijd waarin succes op 1 of meer puntjes een zekerheidje is, integendeel zefs. Met regelmaat droop VAKO af met de staart tussen de benen, een nederlaag rijker en vaak afgetroefd op strijd en karakter. Hoe anders was het deze zondag. Liefst 6-0 werd het in Muntendam, voor VAKO welteverstaan. Een prachtige zege die het sprankje hoop op nacompetitie nog immer levend houdt.

VAKO speelde een goede wedstrijd en beloonde zichzelf met een voorsprog, goud waard want te vaak dit seizoen liep VAKO ondanks beter spel tegen een achterstand aan. Nu niet, Patrick Steenbergern rondde goed voorbereidend werk van Leander Meijering af: 0-1. Even later was het Meijering zelf in de rol van afmaker: 0-2. Het ging daarna eigenlijk probleemloos en crescendo door voor VAKO. Sietse Wichers maakte 0-3. Leander Meijering de 0-4 en later ook de 0-5 en Emmanuel Manzeza scoorde in de slotfase zijn tweede competitiegoal alweer voor VAKO 1: 0-6.

Het blijft mogelijk voor VAKO, de nacompetitie. Echter nog vier wedstrijden te gaan en vier punten achterstand op ZNC dat nu op die broodnodige derde plaats. Het kan maar dan zal VAKO geen misstappen moeten maken en dan zullen de overige uitslagen ook nog mee moeten zitten. Als het lukt dan krijgt VAKO nog een mooi slot, als het niet lukt dan zal het seizoen 2017-2018 vooral de boeken ingaan als het seizoen waarin VAKO voor de winterstop teveel heeft laten liggen. Aanstaande Hemelvaartsdag wacht Siddeburen uit voor VAKO, de zondag daarop komt Annen op bezoek. Daarna speelt VAKO nog uit bij LEO en thuis nogmaals Siddeburen.