VAKO heeft zich knap hersteld na de deceptie van afgelopen donderdag tegen Kwiek (0-3). Deze zondagmiddag werd Wildervank met 3-2 verslagen. Een eindstand die inderdaad spanning en sensatie vermoedt. Spanning absuluut, maar dat het VAKO eigenlijk alleen aan zichzelf te wijten omdat het verzuimde vroegtijdig Wildervank in de hoek te zetten.

Wildervank is een andere tegenstander dan Kwiiek, zo bleek snel. Wel één met voetballende intenties en dat ligt VAKO aanzienlijk beter dan het catenaccio van de Hoogezandsters een paar dagen eerder. Hoe effectief het ook was: om er naar te kijken was VAKO - Wildervank stukken leuker dan VAKO - Kwiek eerder.

VAKO startte wederom goed aan de wedstrijd en kreeg net als tegen Kwiek in de beginfase een paar dotten van kansen om de score te openen. Op een zeiknat De Fielliettaz Goethart kansen voor Patrick Steenbergen, Sietse Wichers en de gelukkig weer herstelde Leander Meijering zonder succes en in de counter een dikke mogelijkheid voor Ewout Wolf van Wildervank waar VAKO goalie Cas van der Wijst zich dapper voor gooide. Het was uiteindelijk - wie anders - dan Sietse Wichers die de openingsgoal verzorgde. Een solo van VAKO's eigen slangenmens (de laatste weken heerlijk op dreef) eindige op de paal, maar Wichers was er zelf als de kippen bij om de rebound in te tikken: 1-0. Tim van Huffelen, al weken dirigent op het veld en dat was deze zondag niet anders,  leek de verdiende tweede Vriezer goal te maken, maar zijn schot ging via de doelman van Wildervank en de lat over.

VAKO kreeg voor rust bijna de rekening gepresenteerd voor het onbenut laten van de vele kansen toen Wildervankster spits Nick Siebring op de lat in plaats van in het doel van VAKO kopte. 

Na rust aanvankelijk hetzelde beeld. VAKO kans op kans maar slechts één goal. Leander Meijeirng rondde heel fraai de steekpass van Sietse ' Rensenbrink'  Wichers af: 2-0 waarna Steenbergen (naast) en wederom Wichers nalieten VAKO's derde goal te maken. VAKO kreeg er bijna het deksel voor op de neus. Wolf scoorde vanuit werkelijk het niets met een wonderbaarlijke lob 2-1 waarna VAKO ver terugzakte, zowel letterlijk als figuurlijk.

Het kwalitatieve verval dat VAKO blijft tonen in wedstrijden blijft toch opmerkelijk. Van heel goed, verzorgd en aantrekkelijk tot chaotisch en wanordeljk. Organisatie weg, spelers die uit de posities lopen en vele wlde trappen naar voren. Wildervank verzuimt de 2-2 te maken, een echte kans was misschien de wilde volley die over vloog, waarna Van Huffelen zijn klasse toonde op het gebied van vrije trappen: 3-1. Vervolgens wederom Van Huffelen en Jelle Wichers (paal) met grote kansen op 4-1 die echter onbenut bleven.

Trainer Polll wisselde Steenbergen voor Melvin Nuwolt en VAKO's A-talent Tygo Westerhof kwam voor Rob Liewes. Echter het werd nog even billen knijpen in Vries want Nick Siebring zijn vrije trap achter Van der Wijst zag eindigen (3-2) waarna Wildervank nog even begon te stormen. Echter zonder verder succes en het laatste fluitsignaal van arbiter Achtten werd met gejuich begroet door VAKO.

Een mooie zege voor VAKO dat stiekem nog hoopt op een klein onverwachts succesje, maar de andere uitslagen waren deze zondag dermate ongunstig dat de kans groot is dat VAKO aan het einde van het seizoen met lege handen staat. Het gevolg van eerdere misstappen dit seizoen. Jammer maar helaas, desalniettemin rekent VAKO nog op een paar mooie wedstrijden! Aanstaande zondag uit naar Muntedam.