Bijna 75 procent balbezit en toch met 0-3 verliezen. VAKO 1 overkwam het donderdagavond tegen Kwiek. De ploeg uit Hoogezand trok in Vries een muur van verdedigers op die VAKO niet wist te slechten.

Als Patrick Steenbergen en Melvin Nuwolt in de eerste helft in riante positie niet over de bal hadden getrapt, dan had de wedstrijd er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Maar als telt niet in het voetbal.

VAKO wist het riante balbezit niet uit te buiten. Het drong aan maar Kwiek hield eenvoudig stand. En toen de bal uit een corner voor Kwiek ook nog ongelukkig op de hand van Rob Liewes viel, mocht Kwiek een penalty nemen. Dat buitenkansje lieten de gasten zich niet ontnemen: 0-1.

Nog weinig aan de hand, dacht VAKO. Maar toen de behendige en snelle voorhoede uit het niets ook de 0-2 aantekende, trokken er donkere wolken boven sportpark De Fielliettaz Goedhart.

In de tweede helft probeerde VAKO nog het tij te keren, maar na een kwartier gooide Kwiek de wedstrijd in het slot. Na slordig balverlies in de voorhoede van VAKO, scoorde Kwiek uit een snelle counter de 0-3.

VAKO probeerde het nog wel, maar werd moedeloos van de muur van verdedigers die Kwiek voor het eigen doel optrok. Er was geen doorkomen aan. En Kwiek? Dat speelde de wedstijd slim uit.

Kwiek is VAKO nu voorbij op de ranglijst en de mannen van Marcel Poll staan op plek zeven. Vijf punten achter nummer 3 Muntendam. De derde plek die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Met nog zes wedstrijden te gaan is die plek nog haalbaar.

Zondag 29 april speelt VAKO wederom thuis. Tegen Wildervank, aanvang 14 uur.