Het restant van het beladen duel tegen HSC heeft VAKO nog een punt opgeleverd. Liefst 27 minuten nog op de klok in Vries na het staken van het duel in maart in verband met de zware blessure van Andre Manzeza. HSC begon met tien man, VAKO met elf. Bal en veld waren deze donderdagavond voor de thuisploeg, HSC gokte op een uitbraak via de immer lastige Jord Blokker.

VAKO had wederom in Sietse Wichers een plaaggeest  in de gelederen. In het begin een solo langs drie man maar goalie Maurice Bruinewoud bleek een te grote sta-in-de-weg. Enkele tellen later kopte Melvin Nuwolt over en was het Rob  Liewes die te slap een vrije trap inschoot. Eentje waar doelman Bruinewoud geen enkele moeite mee had.

VAKO heerste op het fraaie hoofdveld van De Fielliettaz Goethart te Vries, maar de allergrootste kans van deze avond was opmerkelijk genoeg toch voor HSC. Verdediger Patrick Zwiggelaar maaide gruwelijk mis over de bal. Blokker stond ineens oog-in-oog met VAKO doelman Cas van der Wijst die echter fraai keerde.  Bizar genoeg was even later andersom het geval. Van der Wijst ging nu in de fout bij een hoge bal, Zwiggelaar redde nu koppend op de doellijn. Eerlijk is eerlijk, het waren ook de enige wapenfeiten van HSC dat toch vooral naar Vries was gekomen voor het zeker stellen van de 3-2 voorsprong.

Dat gelukte uiteindelijk niet. De gelijkmaker hing al in de lucht deze avond in Vries maar kwam maar niet. Tim van Huffelen met een vrije bal over, Steenbergen met de bal die van de voet sprong en even daarna ongelukkig op de knie, Rolf van WIjk net een teen tekort en eigenlijk op het moment dat VAKO zich er langzaamaan bij neerlegde dat het toch niet meer ging lukken en HSC alsnog met die onverdiende zege terug zou keren was er de ommekeer. Dennis Wollerich haalde verwoestend uit en zijn uithaal sloeg als een granaat in. Een heerlijke goal en de dik verdiende 3-3.

Al met al een mooie opsteker voor VAKO naar de derby aanstaande zondag tegen SVZ. Aanvang 14 uur te Zeijen.