Vries - ZNC staat niet bekend als de meest gemakkelijke tegenstander voor VAKO. ' Duitsers'  zijn het voor de ploeg uit Vries, die vaak uit kansloze situatie terug komen en alsnog winnen. VAKO heeft het meerdere keren meegemaakt. Hoe anders was het nu. Liefst met 6-1 ging de ploeg van oud VAKO trainer Hemmo de Wal (volgend jaar Annen) het schip in op het zonnige sportpark De Fielliettaz Goethart te Vries. En een uitslag waar met uitzondering van het het begin van de wedstrijd ook nog niet eens zo heel veel op af viel te dingen.

Want eerlijk is eerlijk. ZNC startte goed en VAKO had nu eens de mazzel niet tegen een vroege achterstand aan te lopen want het eerste kwartier kwam VAKO zonder kleerscheuren door ondanks de dreiigng van rechtsvoor Emiell Staal en spits Joop Uuldriks van ZNC, maar daarna kantelde het duel. Eerst aanvoerder Patrick Steenbergen die een ouderwetse zaalvoetbalgoal etaleerde. Kappen en draaien en met links de schuiver waar ZNC goalie Tom van Dijk geen passend antwoord op had: 1-0. Sietse Wichers, de onbetwiste plaaggeest deze middag voor de gehele ZNC defensie, verzuimde even later de 2-0 te maken. Hij stuitte op Van DIjk. De 2-0 kwam van Roy de Bruin die op magnifieke wijze het gestopte schot van TIm van Huffelen alsnog promoveerde tot een goal met een fraaie hakbal. Wichers maakte even later de 3-0 na een fraaie lange solo over de linkerflank. Dat leek de ruststand te worden maar De Bruin ging op slag van rust nog even klassiek in de fout met balverlies op eigen helft. Uuldriks pakte het kadootje dakbaar uit: 3-1. Vanwege de blessure van Jelle Wichers speelt De Bruin laatste man. Een zegen gezien zijn snelheid en voetbaltechnische vermogen, een crime voor trainer Poll soms in verband met het risico dat de frele De Bruin met regelmaat in zijn spel legt.

Echter bleef het zonder dramatische gevolgen voor VAKO. Want na rust was het Mevlin Nuwolt die na zijn puike partij vorige week tegen Actief door ging met scoren. Vorige week tweemaal, nu rondde hij met rechts prima de assist van dirigent Van Huffelen af: 4-1. ZNC deelde nog een paar speldeprikken uit met een volley hoog over en een vrije trap van aanvoerder Jordy Brust (prachtig uit de kruising getikt door VAKO goalie Cas van der Wijst). 

VAKO trainer Poll begon daarna te wisselen, Eerst routninier Rolf van Wijk erin, maar even later gelukkig ook tijd voor de jeugd. Emmanuel Manzeza, jonger broertje van de recent zwaar geblesseerde Andre en Jarno Schuiling (beide A-junioren) kwamen in het veld. De A's van VAKO spelen een goed jaar en het inbrengen van deze spelers is een mooie ontwikkeling. Echter noodgedwongen ook dat de staf nu hiertoe besluit gezien de blessures van onder meer Leander Mieijering, de al eerder genoemde Manzeza en Jelle Wichers. Maar ook los van deze reden is het goed om deze jonge talenten op de zondagmiddag in actie te zien bij het vlaggenschip.

Manzeza kende een heerlijke middag, want hij bekroonde zijn debuut met een goal (6-1), na een assist van de onbetwiste man of the match Sietse Wichers die vlak daarvoor de voorbereiding van de overigens eveneens goed spelende Steenbergen goed afrondde met de 5-1. Een fraaie en toch wel onverwacht hoge zege voor VAKO tegen ZNC. VAKO heeft drukke dagen voor de boeg. Donderdagavond komt HSC langs voor het restant van de dikke twintig minuten en zondag de derby tegen SVZ, uit in Zeijen.