Het was in de heenwedstrijd nog een heus spektakel waarin toen VAKO volstrekt onverdiend aan het korste eind trok met 1-2 door onder andere twee wondergoals van Zuidlaren. Nu was er in de return allesbehalve sprake van een strijd. VAKO was heer en meester en won dik verdiend met 4-0 de burenruzie tegen FC Zuidlaren.

Het verschil op de ranglijst (Zuidlaren bovenin , VAKO onderin) was niet zichtbaar op het veld, wederom niet. VAKO, op volle oorlogsterkte, heerste, had  bal en overwicht en creeerde kansen vanaf minuut 1. Toch duurde het nog relatief lang voordat VAKO het ook in de score uit drukte. Tim van Huffelen was trefzeker vanaf elf meter nadat arbiter Leistra uit Leek de handsbal van Zuidlaren bestrafte met een strafschop: 1-0. Vervolgens kabbelde het spel wat door. VAKO dominant, Zuidlaren af en toe in de tegenstoot maar al met al weinig ophef in de strafschopgebieden.

Het venijn zat vlak voor rust. Andre Manzeza, ouderwets gretig op dreef scoorde liefst tweemaal en gooide daarmee al voor rust de wedstrijd in het slot. Met 3-0 aan de thee was lekker voor scheidend VAKO trainer Marcel Poll die eindelijk eens rustig een tweede helft in kon gaan na een uitermate hectische eerste seizoenshelft waarin VAKO mooi voetbal etaleerde maar ook veel te weinig punten binnenhaalde waardoor de achterstand op de top van de ranglijst nu al schier onoverbrugbaar is geworden. VAKO moet hopen op een goede serie met als toetje een nacompetitieplek.

Na rust hetzelfde beeld bij VAKO - Zuidlaren. VAKO dominant, helemaal na het wegzenden van Jeroen Spekschatte met tweemaal geel bij de gasten. VAKO verzuimde het overwicht in de score verder uit te drukken want slechts 1 treffer werd nog bijgeschreven. Leander Meijering maakte 4-0. Kansen op goals waren er nog voldoende, onder meer Rob Liewes vanaf de strafschopstip, maar het bleef bij de 4-0. De ploeg van oud VAKO trainer Edwin Prins (ook volgend jaar weer Zuidlaren) werd daarmee een grotere oorwassing bespaard gebleven. VAKO wil naar een serie van goede uitlslagen en daarin is Veendam uit de volgende horde volgende week zondag.