VAKO is na de winterstop slecht uit de winterstop gekomen. De eerste competitiewedstrijd na de winterpauze tegen ZNC in Zuidbroek ging met 4-2 verloren. 

Na nog geen half uur spelen was de wedstrijd in feite al beslist. Nadat VAKO via Leander Meijering en Andre Manzeza twee goede kansen liet liggen, beoordeelde keeper Johan Homan eerst een corner en daarna een vrije trap verkeerd. Daardoor stond VAKO binnen een kwartier op een 2-0 achterstand.

Toen even later de 3-0 binnen viel, uit weer een vrije trap, leek VAKO op heel moeilijke middag tegemoet te gaan in een miezerig Zuidbroek. En daarbij zat het VAKO ook niet mee toen het een paar keer dubieus werd terug gefloten wegens buitenspel.

Had VAKO voor rust weinig in de melk te brokkelen tegen ZNC, in de tweede helft stond er een heel ander team dat op zoek ging naar de tegentreffer. Dat lukte al vrij vlot, toen Patrick Steenbergen zich goed vrijspeelde voor het doel van ZNC en beheerst afrondde: 3-1.

De treffer gaf VAKO moed en het regende kansen. Steenbergen mistte vrij voor de goal de beste. Hij schoof de bal in de handen van de doelman in plaats van een hoek uit te kiezen.
Het was dankzij invaller Rolf van Wijk dat VAKO de aansluitingstreffer maakte. Hij trok de bal uit de hoge voorzet vanaf de achterlijn fraai voor, waarna Leander ‘Theo’ Meijering de bal binnenliep. 3-2 .

Het beloofde nog spannend te worden in Zuidbroek. VAKO was sterker dan ZNC en ging op jacht naar de gelijkmaker. Maar het vizier stond net niet op scherp.

Bij een van de schaarse tegenaanvallen ging het mis voor VAKO. Bij een diepe bal twijfelde doelman Homan of hij uit moest komen. Hij was te laat bij de bal en de ZNC-spits tikte beheerst de 4-2 binnen.

Toen knakte er wat bij VAKO. Het spelbeeld draaide zich om. ZNC werd sterker en VAKO zwakker. Het bleef uiteindelijk bij 4-2. Een daarmee deed VAKO slechte zaken.

Zondag 4 februari speelt VAKO thuis tegen Wildervank, aanvang 14 uur.