Leek - Het is VAKO weer niet gelukt de finale op de galaavond van het Leekster Voetbalgala te halen. Het was nu VEV '67 dat net even beter de strafschoppen nam dan de voetbalmannen uit Vries. Daarmee stokte het mooie avontuur van interim-coach Mike Baalmans en zijn spelers in de halve finale. Net als twee jaar geleden, (toen ook tegen  VEV '67) en vorig jaar (ONR). 

De voortekenen waren goed. Het leek eindelijk eens te lukken voor VAKO om minimaal die felbegeerde finale te halen in Leek. Met grote overmacht en bij vlagen prachtig zaalspel vloog VAKO beide voorrondes door. Handenvol goals (36!!) en slechts één tegengoal (!!). De overmacht maakte grote indruk in Leek en VAKO vertrok zaterdag 13 januari in een stamvolle bus met supporters toch wel als favoriet voor de titel naar Leek. 

In de eerste wedstrijd tegen Roden, met trainer en oud-zaalvoetbalvirtuoos Leekster Eagle Harrie Zwiers op de bank, werd die favorietenrol nog eens bevestigd. Eigenijk probleemloos werd de zondagtweedeklasser met 6-2 aan de kant gezet en kon VAKO zich opmaken tegen die andere échte titelfavoriet VEV '67 uit Leek. VAKO begon goed in de halve finale en kwam terecht op voorsprong door Roy de Bruin. Daarna kantelde het duel echter en toonden de Leeksters aan ook niet voor niks uitgeroepen te zijn als favoriet. De 1-1 was een kwestie van tijd en viel dan ook. Daar bleef het bij en strafschoppen moesten de beslissing brengen. Dat deed VEV '67 dus beter want Patrick Berends en Tim van Huffelen misten. Met opgeheven hoofd en onder applaus kon VAKO daarna de afgeladen en sfeervolle Leekster zaal verlaten. VEV '67 won vervolgens vrij eenvoudig de finale van dorspgenoot TLC waarna VEV-trainer Martin de Vries (oud-speler, assistent trainer en ook een begenadigde zaalvoetballer in het verleden) en de zijnen een jaar lang trots door het dorp kunnen lopen,

Een mooie waardering was er nog voor VAKO speler Sietse Wichers die door de vakjury volledig terecht werd verkozen tot beste speler van het toernooi. Topschutter bij VAKO is Leander Meijering geworden met twaalf goals, één meer dan Patrick Steenbergen. 

Het zaalseizoen zit er op voor VAKO. Marcel Poll kan het stokje weer overnemen van Mike Baalmans en zijn ploeg klaar gaan stomen voor een inhaalrace in de tweede competitiehelft. Die begint met ZNC uit op 28 januari, ijs- en weder dienende uiteraard.