Vries - Op de valreep van het jaar 2017 pakt VAKO nog drie heerlijke punten. LEO uit Loon kwam op bezoek en werd met een 5-0 nederlaag weer naar huis gestuurd. Een wedstrijd die overigens na ruim veertig minuten geen échte wedstrijd meer was want binnen enkele luttele minuten stond LEO nog maar met negen man in het veld in plaats van de gewenste elf. De gemoederen liepen daardoor even hoog op bij onze gasten uit Loon waardoor scheidsrechter Struijs uit Leeuwarden besloot tot een korte afkoelingsperiode. Die werd gecombineerd met de rust waarna probleemloos de tweede helft uitgespeeld kon worden.

VAKO was voor rust al de betere maar verzuimde dit in de score uit te drukken. Alleen Patrick Steenbergen schoot raak, na de  voorbereiding van Leander Meijering. Vlak voor rust ging het echter fout bij LEO. Evan Sturing en Alfred Oldenhuizing gingen beiden met rood naar de kant na een botsing met VAKO doelman Johan Homan waar LEO met name in woord en gebaar nogal op reageerde. VAKO zag zelf ook overigens tweemaal geel, voor Patrick Berends en Roy de Bruin, waarvan met name de laatste een vervelende was want dat was de vijfde voor De Bruin. Dus een wedstrijd schorsing.

Na een periode van rust kon VAKO - LEO verder. Eerst de resterende minuten van helft één nog en daarna de tweede helft. Het was echter geen wedstrijd meer. VAKO domineerde en voor LEO was het tegenhouden geblazen. Dat deden ze redelijk totdat de 2-0 viel. Doelpuntenmaker was Sietse Wichers. En VAKO ging daarna door Tim van Huffelen maakte heel fraai de 3-0, Steenbergen de 4-0 en Leander Meijering op prachtige wijze de 5-0. Tevens de eindstand.

Een mooie opsterker voor VAKO na de pijnlijke nederlaag in de derby tegen SVZ van twee weken eerder. En een zege die weer perspectief biedt voor een fraaie tweede seizoenshelft. Voor nu gaat bij VAKO de focus op de zaal met meerdere toernooien in Gieten, Meppel en Leek.

Image 1