Groningen - Slecht weer, koud en nat, een oud, hard kunstgrasveld en een hele vervelende tegenstander. Kortom alle ingredienten waren aanwezig voor een naar avondje voor VAKO, dat voor de beker uit naar Mamio moest. De stadjers, eveneens derdeklasser maar dan op de zaterdag, hadden er wel zin deze avond en dat bleek ook vanaf het begin. VAKO, aantredend zonder de geschorste Tim van Huffelen en Patrick Berends die REUZ verkoos boven VAKO, begon onwenning en bleef dat eigenlijk ook de gehele wedstrijd. Patrick Steenbergen en Sietse Wichers bijvoorbeeld speelden beiden drie klassen minder dan de zondag daarvoor, toen beide spelers nog de uitblinkers waren in de fraaie met 3-2 gewonnen derby in en tegen Annen.

Toch kwam VAKO op voorsprong. Enerzijds omdat Mamio wel lekker tikte, maar dat het zo rond het zestien meter gebied van goalie Cas van der Wijst stokte en omdat VAKO wel trefzeker was. Steenbergen gaf voor, Roy de Bruin prikte raak: 0-1. Dat was het startsein voor Mamio om de stemming in het veld om te laten slaan. Arbiter Stoetman had ineens alle hens aan dek en kreeg commentaar op elke beslissing die de arme leidsman nam. Zo ook op de gele kaart die hij toonde aan Eddyson Cuesta na een harde charge op de middenlijn met als gevolg dat de tweede gele, dus rood, voor Cuesta ook niet meer dan logisch was. Mamio door met tien man richting de rust.

De start na rust was denderend van de Paddepoel bewoners. Met een heuse toverbal vanaf de aftrap zo maar over de nog niet attente Van der Wijst heen maakte Mamio vanuit het niets 1-1. Het leidde tot vreugde taferelen die tot ver in Paddepoel te horen waren. Mamio kreeg vleugels en was met tien man eigenlijk geen moment minder dan VAKO, sterker nog de grootste kansen waren voor Mamio en zo verrassend was de 2-1 dan ook weer niet.

VAKO ging op jacht naar de 2-2. Leander Meijering op de lat en Steenbergen met zijn vrije trap op de vuisten van de markante Mamio goalie Mohamed Bakkat. En waar een ieder zich al leek neer te leggen bij een 2-1 overwinning van Mamio was in de slotminuut arbiter Stoetman een andere mening toegedaan. De ingebrachte Jim Imminga lag ineens op de grond en Stoetman wees kordaat naar de stip. 'Hartelijk dank' zei Meijering die de 2-2 vanaf elf meter dankbaar binnenschoot, na nog een paar gele kaarten voor Mamio-spelers die in woord en gebaar duidelijk maakten dat hun nu toch wel heel veel onrecht was aangedaan. Stoetman floot direct af na de gelijkmaker en er kwam dus nog een hele strafschoppenreeks aan. Tien keer vanaf elf meter en het was alleen VAKO verderdiger Dennis Wollerich die niet het net trof maar de buitenkant paal en daarmee dus Mamio verder en VAKO klaar in de beker.

Uithuilen en opmaken voor de kraker van aanstaande zondag tegen SVZ uit Zeijen, luidt nu het devies voor de mannen van trainer Poll, spektakel gegarandeerd. Aanvang 14 uur op Sportveld De Fielliettaz Goethart in Vries.