Het viel nu eindelijk wel eens de goede kant op voor VAKO. Week in week uit trok VAKO aan het kortste eind de afgelopen wedstrijden, maar deze zondag was er loon naar werken: een heerlijke 3-2 winst in de derby tegen Annen.
 
VAKO trainer Marcel Poll had deze zondag eindelijk eens minder zorgen omtrent zijn personeel. Rob Liewes is op de weg terug en was wissel vandaag, Andre Manzesa liep begin deze week nog op krukken na zijn uitval tegen ASVB maar klom nu opmerkelijk dapper in trainingspak de dug-out in en met Melvin Nuwolt erbij had Poll een prima selectie tot zijn beschikking. Rolf van Wijk stond in de basis, want Egar Dekker zat zijn eerste wedstrijd schorsing uit van de twee die hij ontving na zijn rode kaart tegen de Blijhamsters. Van Wijk toonde echter aan dat het daar niet minder van wordt bij VAKO. Integendeel. De lange verdediger (ex- Annen) was heer en meester in de VAKO defensie deze middag. Menig diepe bal, hoog en laag, was een prooi voor Van Wijk, en als hij al eens mis tastte dan waren Roy de Bruin en Dennis Wollerich er als de kippen bij om te assisteren. Patrick Zwiggelaar en Patrick Berends op de flanken in de verdediging stonden ook hun mannetje en het verhaal van VAKO stond gewoon goed voor rust. 
 
VAKO startte prima met een briljante Sietse Wichers in de hoofdrol. Vanaf minuut één een absolute plaaggeest voor de verdedigers van Annen. Het leverde echter nog geen goals op voor VAKO. Annen liet na op voorsprong te komen vanaf elf meter even later. Dennis Wollerich ging in de fout en Annen-aanvaller Dante Ploeg mocht de strafschop nemen. Ploeg had al tijden geen strafschop gemist, maar de jonge VAKO -goalie Cas van der Wijst deed het enige juiste: lang wachten en vervolgens simpel de zwak ingeschoten bal van Ploeg keren.  Even later toonde Van der Wijst nogmaals zijn waarde door de doorgebroken Renke Arends  de voet dwars te zetten. VAKO probeerde voor rust nog het tij te keren, maar kopballen van Thomas Meijering en Rolf van Wijk waren of te zwak of te ver uit de richting om Annen-doelman Hans de Wal te verontrusten.
 
VAKO met een naar gevoel aan de thee. Wel beter maar ook weer op achterstand. Het was echter Annen dat beter aan de tweede helft begon. Feller en met een paar omzettingen (Rick Huizing erbij voorin en Leon Tiersma als guard nu op Wichers) beter gepositioneerd dan in de eerste 45 minuten. Annen kreeg kansen (kopballen naast en over), maar ook VAKO in de tegenstoot gevaarlijk, een schot van de opgekomen Patrick Berends bijvoorbeeld landde op de kruising. 
 
Het was de aanvoerder van VAKO die het duel kantelde. Patrick Steenbergen stond aan de basis van de gelijkmaker met zijn schot op de paal, want uiteraard was het  goudhaantje Leander Meijering die de rebound raak schoot: 1-1. 
 
Het schouwspel werd na de gelijkmaker vermakelijk. In hoog tempo vloog het spel heen en weer en zoals gezegd was het Steenbergen die beslissend werd, in samenspel overigens met Sietse Wichers. Wichers gaf voor, Steenbergen in de zestien meter onberispelijk en 2-1 voor VAKO. Echter binnen no time ook weer 2-2 op de virtuele borden in Annen via Jan Jaap Mulder waardoor VAKO terug bij af was. 
 
Patrick Steenbergen bewaarde het mooiste echter voor het laatst. De aanvoerder van VAKO, begin dertig toch alweer, bekroonde als een heuse jonge god op magnifieke wijze de voorbereiding van zijn talentvolle aanvalsmaatje Wichers. Een juweel van een schot en de bevrijdende 3-2 voor VAKO. Het was alweer de elfde goal van Steenbergen dit jaar.
 
Daarna af en toe met de billen tegen elkaar en met bloed, zweet en tranen maar absoluut dik en dik verdiend werd door VAKO de drie punten nu wel over het einde heen getild. Iets wat voorgaande weken nimmer lukte en dat was ongetwijfeld de grootste winst voor trainer Poll deze middag. Goed voetbal laten zien doet VAKO al weken, maar nu de punten er ook bij  is een bijzonder aangename bijkomstigheid voor de Vriezenaren. VAKO lijkt klaar voor de derby tegen SVZ aanstaande zondag. Aanvang 14 uur, spektakel verzekerd en live muziek na afloop!