Elke week weer hetzelfde liedje bij VAKO. ‘Ja we waren inderdaad beter.’ ‘VAKO had toch écht meer verdiend.’ ‘Ja de drie punten hadden we moeten pakken vandaag.’ Echter week in week uit is het ook zo dat het niet gebeurd. Een puntje soms, een overwinning zelden.  Actief en Muntendam thuis, FC Zuidlaren, Wildervank, Kwiek uit. 
 
Kortom het kwartje valt eigenlijk structureel verkeerd voor VAKO in veel duels, de wedstrijden tegen de laagvliegers Veendam 1894 en HSC en uiteraard de fraaie bekerstunt in Meppel tegen MSC daargelaten. Daarmee is het geen incident meer dat VAKO continue naast de pot pist. Het voetbal is goed in grote delen van de wedstrijden, overwicht volop, maar het vermogen om de wedstrijden ook in winst om te zetten ontbreekt vooralsnog. Daar ligt de grootste uitdaging voor trainer Marcel Poll. 
 
Het was tegen ASVB niet anders. De eerste helft was een draak van een wedstrijd, het aanzien niet waard met als enige wapenfeiten de strafschop van ASVB, gemakkelijk gegeven door arbiter Lemmen die niet zijn beste wedstrijd uit zijn carrière floot deze middag. VAKO verdediger Roy de Bruin kreeg inderdaad de bal tegen zijn  arm maar of de arme De Bruin daar zelf wat aan kon doen was de grote vraag. Lemmen vond van wel en ASVB was vanaf elf meter onverbiddelijk: 0-1 door Anton Hekman. Het andere noemenswaardige feit was het uitvallen van André Manzeza bij VAKO, al na een paar minuten. Een fikse tegenvaller voor Poll die met de geblesseerden Rob  Liewes en Jelle Wichers toch al tegenvallers had en ook nog eens vaste doelman Johan Homan miste vanwege vakantie.
 
Na rust godzijdank een strijdbaarder VAKO. Een VAKO met overwicht nu en Sietse Wichers en Patrick Steenbergen met klassieke zaalvoetbalacties in de zestien meter bijna succesvol. Het was uiteindelijk toch weer Leander Meijering die de ban brak voor VAKO. Meijering, ook niet okselfris en door de snelle blessure van Manzeza snel ingebracht, schoot vanaf dichtbij raak: 1-1. 
 
Een verdiende gelijkmaker en VAKO op jacht naar meer. Echter zoals zo vaak viel deze aan de andere kant. Egar Dekker beging de overtreding rand zestien, de Groninger Mart van der Veen liet VAKO doelman Cas van der Wijst kansloos: 1-2 en VAKO weer terug  bij af. Een compliment hoe de thuisploeg dit oppakte want binnen no time was VAKO weer op gelijke hoogte. Patrick Berends was los op rechts en zag zijn voorzet op een Blijhamster hand eindigen. Ook een penalty, nu voor VAKO, en Tim van Huffelen was deze keer vanaf elf meter meedogenloos: 2-2.
 
De slotfase verliep vervolgens (weer eens) dramatisch voor VAKO. De Bruin verkoos een te voetballende oplossing achterin met balverlies als gevolg en Dennis Wollerich corrigeerde met een overtreding. De vrije trap van ASVB was vervolgens de doodsteek voor VAKO deze middag. Op miraculeuze wijze belandde het leder  'zomaar' achter de verbouwereerde Van der Wijst: 2-3.
 
VAKO daarna nog met de moed der wanhoop op jacht naar de 3-3 die meer dan verdiend zou zijn, maar die niet zou komen deze novermbermiddag. Vrije trappen van Van Huffelen belandden in de muur en op de vuisten van ASVB doelman Ronald Veerbeek. De middag kreeg een passend einde voor VAKO door de oliedomme actie van Dekker die volstrekt onnodig en op gênante wijze de ASVB uitbraak voorkwam door een harde charge. Rood was het enige juiste antwoord van Lemmen voor Dekker, de zoveelste onnodige kaart voor de linksback van VAKO die de aankomende weken hier eens rustig over kan nadenken.
 
Volgende week treft VAKO Ánnen uit'. De verwachting bij het VAKO front is vooralsnog een leuke pot met waarschijnlijk weinig punten na afloop.