Wat een heerlijke opsteker voor de mannen van trainer Marcel Poll op deze donderdagavond. Zonder al teveel verwachtingen richting Meppel getogen en dan de meest senstaionele bekerzege van VAKO ooit neerzetten. De hoofdklasser uit Meppel werd door VAKO met 4-5 in eigen huis te kakken gezet. VAKO in feeststemming richting het vrije weekend en met een heerlijk gevoel richting de toppers tegen ASVB en Annen. Uitermate welkom na de deceptie van afgelopen zondag in Zuidlaren.
 
MSC heeft een selectie van een mannetje of 18 en geen noemenswaardig prestatief tweede elftal. Dus ook de nummers 12 tot en met 18 kregen nu hun speeltijd maar dat zit nog immer vol met voetbalkwaliteit. VAKO kende ook om diverse redenen een paar afwezigen, zoals Andre Manzesa. Leander Meijering, Rob Liewes, Egar Dekker en Johan Homan. Geen probleem voor Poll en de zijnen, want onder andere Cas van der Wijst, Melvin Nuwolt, Rolf van Wijk en Jelmer Polman vonden hun namen terug bij de basis elf. En ze lieten hun trainer niet in de kou. Stuk-voor-stuk speelden ze allen een prima pot voetbal tegen de hoofdklasser en zo had iedereen zijn bijdrage in de historische bekerzege.
 
In een druilerig buitje gingen de teams van start op het hoofdklasser complex in Meppel. Slechts een handjevol toeschouwers uit Vries deze keer. De echte die-hards werden beloond vanavond door VAKO. Na een klein kwartiertje kroop VAKO uit haar schulp. Sietse Wichers, aalglad en supersnel, was weer eens ontsnapt en MSC-doelman Bram Tijink kon slechts met een handsbal buiten zijn eigen zestien Wichers van het scoren afhouden. Arbiter van der Velden miste de handsbal echter jammerlijk en bleef het 0-0, mocht Tijink blijven staan en scoorde VAKO dus niet. Nog niet, want op slag van rust was er toch ineens de verrassende 0-1 van de ploeg uit Vries. Wichers wederom was de plaaggeest, aanvoerder Patrick Steenbergen het succesvolle eindstation van Wichers voorbereiding:0-1.
 
Na de thee was het wachten op de Meppeler stormloop richting VAKO goalie Cas van der Wijst, zo hoopten althans de MSC supporers en zo vreesde het handjevol VAKO fans , maar dat was toch niet het geval. VAKO bleef bloedlink in de tegenstoot en MSC bleef slordig in de afwerking. MSC schoot veel over en naast en als het al tussen de palen was dan stond continue doelman Van der Wijst in de baan van het schot en een prima avond tussen de palen beleefde.
 
En VAKO zoals gezegd vlijmscherp in de counter. Na tien minuten de rollen omgedraaid: Steenbergen met de assist, Wichers met de goal en 0-2 op de borden in Meppel. MSC ging steeds wanhopiger op zoek naar de gaten in de VAKO defensie die het maar niet kon vinden en VAKO naar hartenlust op jacht naar nog meer sensatie. Rolf van Wijk haalde magnifiek uit (0-3), waarna Wichers met de 0-4 zijn tweede goal van deze avond maakte en Tim van Huffelen een kwartier voor tijd op prachtige wijze de 0-5 achter de Meppeler goalie Tijink schoot. 
 
MSC bleef het proberen maar VAKO gaf vooralsnog geen krimp. Tot de laatste vijf minuten.. Invaller Danny Bijlsma van MSC werkte de 1-5 binnen en herhaalde dit kunststukje direct nog tweemaal (2 en 3-5) en toen aanvoerder Justin Benjamins vanaf elf meter de 4-5 binnen schoot begon VAKO zich toch wat zorgen te maken. Daar bleef het echter bij en terecht bleef de sensationele bekerzege dik en dik verdiend bij VAKO.