VAKO won voor de tweede keer op rij met  liefst 5-0 en lijkt meer en meer het lek boven te hebben na de moeizame competitiestart. Met de zeges klimt het ook op de ranglijst en met de topper tegen FC Zuidlaren aanstaande zondag op het programma belooft het een interessant weekend te worden.
 
De zege vorige week op HSC was al een voorteken van herstel bij VAKO maar al te positief gestemd was men nog niet in Vries want 'HSC was toch wel een hele matige ploeg'. Veendam was toch wel van een andere orde. Absoluut waar want met de ex-profs Angelo Cijntje en Marnix Kolderen oud-ACV-keeper Hindrik Snijders zit er zekers kwaliteit bij de Veenkolonialen. Echter is de rest bij Veendam van beduidend mindere kwaliteit, zoals ook al snel bleek in de wedstrijd.
 
VAKO startte wat flets maar nam wel snel het heft in handen. De ploeg oogt vol zelfvertrouwen en ook fris en sterk. Het leverde een forse kans op voor youngster Thomas Meijering die echter half raak schoot en de bal langszij zag gaan. 
 
Even later echter wel de verdiende 1-0. De rappe Andre Manzesa - heerlijk op dreef maar helaas nog niet altijd even effectief in zijn vervolgacties - op aanvoerder Patrick Steenbergen  die prima terug legde op de inkomende Leander Meijering die in tweemaal raak schoot: 1-0.
 
Veendam kwam vervolgens met tien man te staan omdat Groninger Bart Eikens absurd hard in ging op Thomas Meijering. De rode prent was de enige juiste die de jonge arbiter Dijk uit Groningen Eikens voor hield. 
 
VAKO tegen tien Groningers bleek toch niet gemakkelijker dan tegen elf. Net als tegen Muntendam was het  zoeken en in plaats van de ruimte te zoeken kroop geheel VAKO de trechter in, daarmee Veendam in het zadel helpend.
 
Manzesa verzuimde later de 2-0 te maken (te hard en te onbesuisd over en naast) en ook de goed op dreef zijnde Leander Meijering wist niet zijn tweede te maken. Veendam deed echter ook volop mee en met name Cijntje toonde bij tijd en wijle zijn klasse. Roy de Bruin was hij al kwijt maar goalie Johan Homan stond paraat. 
 
Na rust stond het beter en logischer bij VAKO. Sietse Wichers etaleerde en gunde de 2-0 aan Steenbergen, die ook deze week wederom een prima pot voetbal speelde en de goals aaneen rijgt. 
 
Daarmee was de buit binnen en kon de ploeg van Marcel Poll op jacht naar meer treffers. Die kwamen er ook. Eerst Leander Meijering - die in zijn nieuwe rol weer helemaal op dreef is - met dubbel paal maar daarna de rustige Tim van Huffelen die de fraaiste aanval van de middag bekroonde met de 3-0 en ook de 4-0 voor zijn rekening nam.  
 
Rob Liewes (in het veld gekomen voor Thomas Meijering) miste nog jammerlijk vanaf elf meter nadat Sietse Wichers onreglementair neergehaald was binnen de zestien. Leander Meijering had even later een prachtige solo actie maar deed zichzelf tekort door deze niet met een goal af te ronden. Het slotakkoord was toch nog voor Manzesa die al zijn arbeid van deze zondagmiddag bekroond zag met de 5-0.
 
 
VAKO tevree en trainer Marcel Poll blij met de gevonden juiste invulling voor zijn team. VAKO lijkt dus klaar voor de derby tegen FC Zuidlaren van aanstaande zondag!