Het duurde vijf wedstrijden, maar VAKO 1 heeft zijn eerste wedstrijd in de competitie gewonnen. In Hoogezand boekte VAKO een afgetekende 5-0 overwinning tegen HSC.

VAKO had geleerd van de nederlaag een week eerder tegen Kwiek. De verdediging nam geen enkel risico, bleef geconcentreerd en deed geen gekke dingen zoals in de vorige wedstrijd. Dan blijkt dat VAKO moeilijk te verslaan is en voetballend een van de betere ploegen is in 3B.

Tegen het laag geklasseerde HSC kwam VAKO geen moment in gevaar. De eerste helft liep VAKO uit naar 0-3. De eerste goal tikte Patrick Steenbergen binnen nadat de keeper van HSC een schot van Leander Meijering voor zijn voeten bokste.

Na een half uur spelen haalde de keeper van HSC André Manzeza onderuit. Tim van Huffelen schoot de strafschop onberispelijk in, 2-0. Nog voor rust kwam VAKO op 3-0. Een schot van Sietse Wichers, terug van een blessure, werkte een verdediger van HSC ongelukkig in eigen doel.
In de tweede helft ging VAKO op dezelfde voet verder. Het wachten was op de 4-0. Die viel na ruim een kwartier in de tweede helft. Patrick Steenbergen rondde een voorzet van Sietse Wichers goed af.

Even later was het opnieuw Steenbergen die met een schot laag in de hoek zijn derde treffer van de middag aantekende: 5-0. Hij kreeg vervolgen een applauswissel.

De wedstrijd was gespeeld en trainer Marcel Poll leunde tevreden achterover. Hij gunde met een gerust hart drie wisselspelers, Roel Grootjans, Jelmer Polman en Rolf van Wijk, nog ruim speeltijd. Gescoord werd er niet meer.

VAKO is door de zege opgeklommen naar het linkerrijtje op de ranglijst en kan zondag nog meer plaatsen stijgen als het thuis wint van Veendam 1894. Aanvang 14 uur op sportpark De Fielliettaz Goedhart.