Uitverdedigen kan simpel zijn, maar soms ook heel moeilijk. VAKO 1 demonstreerde het zondag in Hoogezand tegen Kwiek en liet een 1-3 voorsprong bij rust uit handen glippen. Kwiek won met 4-3.

Aan alle vier tegengoals gingen fouten van VAKO spelers vooraf. Bij de 1-0 wilde Rob Liewes voor eigen strafschopgebied een mannetje passeren. Dat lukte niet en Rob corrigeerde dat ten koste van een vrije trap op de rand zestien meter. De vrije trap kwam tegen de paal, maar in de rebound was  Kwiek attenter dan VAKO en schoot de bal binnen 1-0.

VAKO herstelde zich knap in de eerste helft. Patrick Steenbergen schoot in de eerstvolgende aanval gelijk raak met een fraaie krul met de linker poot, 1-1. Dat gaf het team van trainer Marcel Poll een boost. VAKO zette druk en werd gevaarlijk.

Leander Meijering schoot een voorzet tegen een verdediger aan, waarna de bal achter de kansloze doelman van Kwiek verdween 1-2. Voor rust nog viel de mooiste goal van de middag. Laatste man Roy de Bruin stuurde spits Andre Manzeza met de schitterende pass de diepte in. Manzeza zag Patrick Steenbergen meekomen en trok uitstekende hard en laag voor. Steenbergen schoot de bal voor de tweede keer deze middag keurig binnen: 1-3.

Het leek een mooie zondagmiddag te worden in het zonnige Hoogezand. VAKO had de wedstrijd in het begin van de tweede helft onder controle. Totdat Roy de Bruin na een kwartier gruwelijk in de fout ging. De laatste man probeerde een mannetje te passeren en verloor de bal aan de Kwiekspits, die doelman Johan Homan kansloos liet 2-3.

Kwiek was terug in de wedstrijd en rook bloed. VAKO bleef aanvankelijk rustig en kreeg kansen op 2-4. Maar het was Kwiek dat scoorde nadat Leander Meijering te nonchalant uitverdedigde. De gelijkmaker was een feit, tot grote ergernis van de staf van VAKO.

Maar het werd nog erger. Dennis Wollerich verspeelde in de slotfase op de achterlijn knullig de bal en Kwiek profiteerde maximaal. Hun beste speler, nummer zes, krulde de bal in het VAKO doel. De deceptie was enorm. Geen punt mee naar Vries, terwijl dat er drie hadden moeten zijn.

Zondag moet VAKO opnieuw naar Hoogezand. Dan tegen HSC .