Drie gespeeld, drie punten. Dat is de balans na drie week competitievoetbal voor VAKO. Ongeslagen, dat dan weer wel, maar ook nog steeds geen zege voor VAKO in deze jaargang van 3B. 
 
"En een zege is nou net wat we nodig hebben", aldus VAKO trainer Marcel Poll na afloop van VAKO - Muntendam. Drie keer een gelijkspel dus voor de ploeg uit Vries, wel met drie eigen verhalen overigens. De eerste puntendeling (Wildervank uit) was er één waarin door VAKO goed gevoetbald werd met uiteindelijk een dik verdiende 2-2 waar een zege op zijn plaats was geweest. De tweede remise (ook 2-2, tegen Actief thuis) was een hele slordige waarin de ploeg van Poll heeft nagelaten het verschil in kwaliteit ook in de score uit te drukken en de derde, die van deze zondagmiddag, was weer een verhaal apart.
 
Trainer Poll had zelf meer vrede met deze remise tegen Muntendam dan die van een week eerder tegen Actief. "Het valt niet mee tegen zo'n ploeg te voetballen", licht Poll toe. "En dan doel ik echt niet op voetballen tegen negen man maar meer hoe Muntendam sowieso voetbalt. Veel de lange bal, weinig voetbal."
 
Klopt helemaal deze analyse van Poll, maar VAKO had het wel voor de derde keer op  rij aan zichzelf te wijten dat het slechts één puntje overhield aan de strijd, want Muntendam speelde deze zondag zoals Muntendam zo vaak voetbalt. Intimiderend, niet overlopend van kwaliteit en voetbalgogme, maar van inzet des te meer.  En voor de derde keer op rij ging dat helaas weer gepaard met (te) veel geel en rood.
 
Wederom te vaak over de scheef, in daden én woorden, binnen en buiten de lijnen met zes keer geel (waarvan 2 rood) als logisch gevolg. En van die zes kaarten was geen één onterecht, ook al was Muntendam zelf - uiteraard - een andere mening toegedaan. Met de drie kaarten voor VAKO erbij had scheidsrechter Jagt een pittige middag voor de boeg waar hij zich wel met verve doorheen sloeg, want gemakkelijk werd het allesbehalve voor hem gemaakt, door met name Muntendam. En dat nota bene in de Week van de Scheids...
 
Het rood en geel is al vanaf de eerste competitiewedstrijd typerend voor Muntendam, want ook de eerste twee partijen werden ontsierd door veel kaarten. VAKO wist echter niet het juiste antwoord op dit Groninger spelletje van lange halen en veel fysiek geweld en kreeg daardoor ook niet de drie punten aan het einde van de rit. Ja, als Andre Manzesa na een paar minuten 1-0 maakt wordt het inderdaad een andere wedstrijd, maar dat gebeurde niet en het bleef vervolgens een worsteling voor VAKO. Een struggle van dik negentig minuten lang. 
 
Muntendam pareerde de opening van Manzesa door een evengrote kans enkele tellen later die net naast de doelpaal van VAKO doelman Johan Homan vloog. Daarna wat vrije trappen van Tim van Huffelen en Rob Liewes, maar écht gevaar leverde het allemaal niet op en de eerste helft werd meer gekenmerkt door irritatie en frustratie dan door goed voetbal. De bonkige Muntendam spits Melvin Hesselink had het structureel aan de stok met alles en iedereen van VAKO en arbiter Jagt moest alle zeilen bijzetten om het duw- en trekwerk , maar ook geschop en geslaan te constateren en te bestraffen. Het  gevolg was helaas ook dat het voetbal er allesbehalve beter op werd. Muntendam met lange halen en VAKO zonder een passend antwoord. Dat was de balans van de eerste helft.
 
Na rust was het de beurt aan Leander Meijering. De handige middenvelder liep voor rust nog wat verloren rond, maar vond na de thee beter zijn stek in het veld. De eerste waarschuwing was nog een lob net over Muntendam goalie Jeffrey van Delden, maar de tweede break-out was raak: 1-0. Muntendam na deze goal voor de eerste keer over de rooie en met tien man verder, omdat Rene Spijker zijn tweede gele prent ontving. Heel verrassend en op typerende Muntendammer wijze wel even later de gelijkmaker. 1-1 uit een klutssituatie voor goalie Johan Homan.
 
Het bleef onrustig binnen de lijnen. Wederom moest Muntendam voor de derde keer dit seizoen door met negen man omdat ook Muntendammer Jasper volledig terecht zijn charge met geel (zijn tweede, dus rood) beloond zag. VAKO rook bloed met dit overwicht en toog naar voren. Kansen volop, maar heel vaak waren het Muntendammer billen of een rug die de schoten richting doel blokkeerden. Daarnaast had Leander Meijering pech met een goed schot op de paal en zag invaller Rolf van Wijk zijn 'Madjer hakje' net naast gaan. 
 
Poll probeert het nog met het inbrengen van debutant Jim Imminga (17) voorin, maar ook het slotoffensief bracht voor VAKO geen soelaas meer. Het laatste wapenfeit was aan Manzesa die bij twee Groningers langs glipte, aangetikt werd, maar te lang wachtte met zijn buiteling waardoor scheidsrechter Jagt niet naar de penaltystip wees maar een gele kaart voor de VAKO aanvaller trok wegens 'schwalbe gedrag'.
 
Kortom na VAKO - Muntendam weinig tevredenheid. Muntendam blij met een puntje, maar kosten en schorsingen met wederom een bak aan rood en geel, VAKO weer met een kater, want weer twee punten laten liggen en het publiek als de allergrootste verliezer gezien het matige voetbal en het gênante geschop dat het negentig minuten lang heeft moeten aanschouwen. Een zondag met louter verliezers in Vries.