En weer 2-2. Maar waar de 2-2 van vorige week in en tegen Wildervank er één was met perspectief was deze nu thuis tegen Actief er eentje om je voor te schamen. 

 
Twee punten te weing (wederom) en een teveel aan kaarten waarvan één rode voor Egar Dekker. Dat was de trieste oogst voor VAKO na de derby tegen Actief deze zondag. 
 
Dat de 10-1 zege van vorig seizoen in de openingsouverture niet herhaald zou worden begreep de gemiddelde VAKO supporter ook wel maar op een stevige overwinning werd toch wel gerekend in Vries deze zondag. En dat had ook zeker gekund maar VAKO schoot zichzelf lelijk in de voet door de vele kansen niet te verzilveren en de tegengoals kinderlijk eenvoudig weg te geven.
 
Het begin was afwachtend. Actief, spelend in de uitshirts van VAKO omdat arbiter Boerema  uit Eelde (??) het onderscheid te summier vond, moest achteruit en VAKO had overwicht maar nauwelijks kansen. Aanvoerder Patrick Steenbergen een keer voorlangs maar na enige tijd kroop Actief uit haar schulp en kreeg de twee beste kansen van de eerste helft. Timmer en Schoonbeek van Actief misten echter jammerlijk oog-in-oog met doelman Johan Homan. 
 
Actief kwam wel op voorsprong via een vrije trap van Actief aanvoerder Cees Dijkstra. Leander Meijering poetste deze achterstand nog voor rust weg door na de één-twee met Rob Liewes prima raak te schieten: 1-1.
 
Na rust was VAKO de bovenliggende partij met immens veel balbezit en bij tijd en wijle heuse power play. Echter slecht één goal, een intikker van dichtbij door Steenbergen en voor het overige veel overwicht maar schoten over en naast voor VAKO. 
 
En wederom een gelijkmaker, nu van Actief en vrijwel direct na de 2-1 van VAKO. De handsbal van Actief werd gemist door scheids Boerema en de toverbal van Actief spits Bob Poelstra werd daarna door doelman Homan gemist: 2-2.
 
Daarna ging VAKO wanhopig en allesbehalve slim door naar de 3-2 die het ook had kunnen maken. Twijfelgevalletjes omtrent wel of geen penaltys (Tim van Huffelen en Andre Manzesa) werden door Boerema al dan niet terecht weggewuifd. Allesbehalve slim was hoe VAKO hier mee omging. Kletsmajoor Egar Dekker spande de kroon met zijn babbels richting de leidsman en mocht even terecht als oliedom de kleedkamer opzoeken met twee keer geel, dus rood en met de nieuwe regel is dat direct een wedstrijd schorsing. Een extra zondag voor Dekker om over zijn zonden na te denken.
 
Ook met zijn tienen zocht VAKO wanhopig naar een derde goal die er nimmer kwam. Na 90 minuten 2-2 op de borden, weer en dus twee schamele puntjes voor VAKO tot dusverre in dit seizoen. ‘ Je moet nu de basis leggen en dan is dit te weinig’, aldus VAKO trainer Marcel Pol die na afloop goed de pé in had. 
 
Doelpunten maken maar vooral de juiste winnaars mentaliteit in de ploeg laten landen is voor Poll nu de meest urgente klus. De wil om de drie punten over de meet te trekken . Zondag as krijgt VAKO de kans het wederom aan eigen publiek te laten zien. Muntendam thuis.