Wildervank - Ja gezien de voorgaande resultaten van de afgelopen jaren zal menig VAKO supporter vooraf getekend hebben voor een puntje uit bij Wildervank maar voor wie er bij was afgelopen zondagmiddag zal toch echt van mening zijn dat VAKO zichzelf gruwelijk te kort heeft gedaan door 2-2 te spelen tegen de plaatselijke voetbaltrots. VAKO was heer en meester in de strijd, kwam keurig op 0-1 en verzuimde ondanks grote kansen de pot in het slot te mikken met een tweede treffer. En zoals zo vaak kan het dan keren. Vanuit het niets 1-1, nog erger een 2-1 en nog wel gelukkig een dik en dik verdiende 2-2 en dus een punt voor VAKO in de openingsouverture van 3B.

Ook voorafgaand waren de berichten uit Wildervank verontrustend. Dikke overwinningen met dubbele cijfers in de bekerwedstrijden. Ja tegen vierde en vijfdeklassers, maar toch en één blik op de beide teams toonde in ieder geval een groot verschil in fysiek aan. Wildervank minimaal twee keer zo groot en zo breed dan VAKO. Maar het mooie van voetbal dat alleen fysiek niet allesbepalend is. Dat bleek ook al snel na een kwartierjte voetballen bij Wildervank - VAKO. 

In het begin wat onwennig maar meer en meer kwam VAKO aan haar geliefde spelletje toe en had het ook door dat de Wildervankster goalie niet al te zeker oogde. Rob Liewes had dit prima in het snotje en zijn vieze schuiver met stuit in de linkerhoek was te machtig voor de Groninger doelman: 0-1. VAKO speelde goed de eerste 45 minuten. Kansen kreeg het ook en de ene mooie aanval na de andere. Dat was knap want vrijdag kreeg de nieuwbakken VAKO trainer Marcel Poll nog een fikse tegenvaller te horen. Sietse Wichers was met een potje zaalvoetbal bij REUZ dermate aan zijn enkel geblesseerd geraakt dat hij enige weken uit de roulatie zal zijn. Een dikke domper want juist Wichers verkeerde in bloedvorm in de voorbereiding.Broerlief Jelle Wichers is al langere tijd uit de roulatie en zal hopelijk rond de winterstop weer van de partij zijn.

VAKO's mooiste aanval werd beeindigd met een volley van Leander Meijering, die door de afwezigheid van Wichers door Poll in de voorhoede was geposteerd. Een logische keuze want met Dekker, Wollerich (sterk spelend), De Bruin (de verrassing als laatste man) en Zwiggelaar had Poll eindelijk de zekerheid gevonden in zijn defensie en een middenveld met Liewes (sterk acterend), Van Huffelen (volop aanwezig) en de jonge Thomas Meijering is meer dan derde klasse waardig. En met captain Steenbergen (balvast) en Andre Manzesa (pijlsnel) voorin is ervaring en snelheid geborgd. De volley van Meijering werd gepareerd maar VAKO kreeg meer kansen. Wederom Leander Meijering bijvoorbeeld met een kopbal vlak over de kruising.

Na rust hetzelfde beeld en het was Thomas Meijering die de 2-0 had kunnen en moeten maken. Meijering speelde een goede solide partij maar zal zelf met dubbele gevoelens terugkijken op deze zondag. De hoge bal van naamgenoot Leander werd door hem keurig opgevangen, haast in het vijfmeter gebied van WIldervank. Oog-in-oog met de Groninger doelman schoof Thomas Meijering echter ruim naast. Even daarvoor had de jonge Meijereing ook al pech doordat zijn krachtige kopbal - knap als één van de kleinsten van het veld - ook geen doel trof.

Geen 0-2 dus en ja dan zie je vaak het tegenovergestelde. Patrick Ziwggelaar met de overtreding aan de zijkant, gele kaart en Wildervank ouderwets hoog de bal pompen in de zestien. Wederom Zwiggelaar met wat ongelukkig wegwerken en goalie Johan Homan (sterk spelend en vooralsnog geselecteerd uit het trio Attema-Van der Wijst-Homan kon het onheil ook niet meer keren: 1-1. Enkele tellen later door onzorgvuldigheid ook de 2-1 en het leek wel een hele zure middag voor VAKO te worden.

Gerechtigheid bestaat echter nog, want het was Roy de Bruin die attent reageerde op een vrije trap van Tim van Huffelen op de paal: 2-2 en toch nog een punt voor rood-geel uit Vries. VAKO leek zelf toch nog de verdiende volle buit mee te nemen maar de inzet van Patrick Steenbergen eindigde jammerlijk op de lat. Het bleef dus 2-2 bij Wildervank - VAKO. 

Ondanks de teleurstelling van de twee punten die VAKO liet liggen in het Groningse ziet het er veelbelovend uit voor VAKO. Trainer Poll heeft de schwung er in. Achterin lijkt de balans gevonden en het middenveld en voorin speelt prima. Keeper Homan solide, defensief dus met het duo De Bruin en Wollerich voetballend en verdedigend op orde en de backs Zwiggelaar en Dekker ook aanvallend immer aanwezig. De middenvelders, zoals gezegd, zijn al jarenlang de paradepaardjes van VAKO en voorin is het creeeren van kansen geen probleem. Enig punt van zorg voor Poll is vooralsnog ook het benutten van de kansen om zodoende minder in de problemen te komen. Mede door het wegvallen van Sietse Wichers. Een mooie klus voor trainer Poll.  

Hoe dan ook komen er interessante weken aan voor VAKO. Deze zondag om 15 uur Actief thuis!