Ook in de 4e wedstrijd van het seizoen stond VAKO 3 weer met lege handen.Tegenstander Zevenhuizen was ook puntloos en dus een strijd om de rode lantaarn.

Ook het vorige seizoen was er al een “hevige strijd” om deze prijs tussen VAKO en Zevenhuizen. Het begin aan VAKO zijde was zeer hoopvol. Door goals van Yves en Harrold stond het na 10 minuten al 0-2 en leek het een gemakkelijke middag te gaan worden. Zevenhuizen was voetballend beduidend zwakker, hanteerde veelal de lange bal en gooide het na een half uur vooral over de fysieke boeg. VAKO ging mee in de strijd en vergat de bal het werk te laten doen. Bovendien werd er weer veel te veel energie gestoken in het zeuren tegen de scheids.De man in het geel was zeker geen thuisfluiter en verdeelde zijn foutieve beoordelingen (indien daar al sprake van was) over beide teams. Zevenhuizen kwam vlak voor de pauze op 1-2.

Na de thee liet VAKO de bal wel weer het werk doen en waren we meerdere keren vlak bij de 1-3. Maar toch begon op een bepaald moment weer het klagen en gezanik tegen de scheids. Als gevolg daarvan een terechte gele kaart voor een verdediger van VAKO en dus in de eindfase 10 minuten met een man minder. Zevenhuizen rook bloed en ging vol op zoek naar de 2-2. Dat lukte en in de hectische slotfase werd het zelfs nog 3-2. Zevenhuizen dolblij met drie punten en wij staan nog steeds op nul.

Positief was de terugkeer bij VAKO van Marald Werkman. Deze middag ondanks alles wel meer lichtpuntjes gezien. Maar het ageren tegen de scheidsrechter moet er echt uit....

Komende zaterdag thuis om 14.00 uur tegen GOMOS Za 2