De uitwedstrijd tegen LTC 6 eindigde net als vorige week in een 5-2 nederlaag. De wedstrijd leek een kopie met die van zeven dagen terug. Binnen een kwartier met 2-0 achter en na een half uur al een verloren wedstrijd na weer twee simpele tegengoals.

Echt onnodig want LTC was geen wonderploeg. De eerste goal viel uit een corner waar iedereen aan VAKO zijde erbij stond en erna keek. Doelpunt nummer twee aan Asser zijde was van een ongekende schoonheid. Een pass van zeker 35 meter werd in één keer vanaf 10 meter in het doel gekopt. En gaan stappen voor buitenspel bij goal drie terwijl de bal al is getrapt is ook niet echt handig. Er werd gespeeld op kunstgras en dat blijft ook voor veel jongens toch een probleem. De mannen van de Lange Dijk Talmastraat combinatie trainen wekelijks op het kunstgras en combineerden er vrolijk op los. VAKO hanteerde te vaak de lange bal en het spel was opnieuw te onrustig.

Vlak voor de pauze de eerste goal van onze nieuwe spits Erwin Lunenborg. In de pauze aangegeven dat er best nog wel mogelijkheden waren om de wedstrijd te laten kantelen. Rood geel was in de 2e helft nu de betere ploeg en na een uitmuntende voorzet van Mark Bossinga kopte Roel Speelman zeer fraai in. We waren een aantal keren dichtbij de 4-3 maar in de dying seconds viel nog de 5-2. Johan Hiemstra maakte na een aantal jaren weer zijn rentree in het derde en ook nieuwe aankoop Nathan van de Water debuteerde verdienstelijk. Een nederlaag waar met gemengde gevoelens op terug kan worden gekeken.

Komende zaterdag thuis tegen het altijd sterke Fit Boys 4 opnieuw de kans om de eerste punten te gaan halen. Aanvang: 16.00 uur