Voor de laatste overwinning van Zaterdag 2 moeten we terug naar halverwege het seizoen 2017/18. En vorig seizoen werden er slechts drie puntjes behaald na even zovele keren gelijk te hebben gespeeld. Maar het seizoen 2018/19 bracht dan eindelijk weer een nieuwe overwinning.

Dit seizoen speelt VAKO Zaterdag 2 in de reserve 5e klasse en heeft daar een prima competitie-indeling met maar liefst zes tegenstanders uit Assen en verder onder meer Peize, Actief en Zuidlaren. En toch stond na vier wedstrijden de teller nog altijd op nul punten. En dat terwijl tegen Peize en Fit Boys de mannen van trainer Niels Askes duidelijk de bovenliggende partij waren. Lekker gevoetbald maar na afloop telkens weer met lege handen.

Het elftal kampt vooral met een chronisch gebrek aan scorend vermogen. Door langdurige blessures van Christiaan van Eijk en Ruben Doornbos is het elftal vleugellam en staat spits Roel Speelman te vaak geïsoleerd. De laatste weken werd Daan Bakker naar voren geschoven en speelde daar niet onverdienstelijk. Maar ook Daan is door een blessure een tijdje uitgeschakeld en na lang wikken en wegen werd besloten om weer een keer een beroep te doen op good old Harold Barelds.

Harold heeft vele jaren op de zaterdag gespeeld maar maakt nu onderdeel uit van het ongenaakbare VAKO 4. Omdat het 4e afgelopen zondag niet in actie kwam, tegenstander GKC had niet voldoende spelers, durfde ik het wel aan om Harold te vragen.

Dus Harold in de spits naast Roel en binnen 2 minuten flitste Harold als vanouds langs zijn tegenstander en stond de 0-1 op het scorebord. FC Assen, ook nog puntloos, kwam sterk terug en door slap verdedigen was het binnen een kwartier 2-1.

VAKO was even van slag maar herpakte zich snel in deze zeer sportieve wedstrijd en met goed combinatievoetbal werd FC Assen teruggedrongen. Na een ruststand van 2-2 liep VAKO uit naar een dik verdiende 2-6 overwinning. Drie keer Harold, twee keer Roel Doornbos en een keer Wouter Nieuwschepen.

Men of the match logischerwijs Harold Barelds en volop vreugde na afloop. Het feest werd vervolgd in restaurant Happy World. Het bleef nog lang onrustig…. Zaterdag weer uit naar Assen tegen het sterke LTC 5.

Henk Abrahams 

20191105 Za2 FcAssen ZoetderOverwinning