Het is VR1 niet gelukt om zich te plaatsen voor de 2e ronde op het Leekster Voetbalgala. In de beslissende poulewedstrijd tegen het organiserende TLC VR1 was een punt voldoende voor het bereiken van de volgende ronde. Een 1-0 nederlaag gooide echter roet in het eten voor de dames.

Het toernooi startte op zaterdagavond tegen een sterk Wilper Boys VR1. De onwennigheid en het ietwat afwachtende maakte dat de ploeg van coach Brent Travaille al snel tegen een achterstand aan keek. Via Laura Boelens en Janicke Blaauw had VR1 langszij kunnen komen, maar goed optreden van de Wilper Boys-doelvrouw voorkwam dat. Aan de andere kant was Wilper Boys VR1 wel scherp en gooide het duel met de 0-2 in het slot.

Van het nieuwe vv Westerkwartier VR1 moest er daarom worden gewonnen om uitzicht te houden op de volgende ronde. Linda Schokker begreep dat goed en zij maakte er met een bekeken schuiver 1-0 van. Niet veel later verdubbelde Laura Bakker de score en zij pegelde ook de 3-0 binnen. Een uitstekend resultaat en een foutloze wedstrijd van VR1.

Met dat vertrouwen was een puntje voldoende tegen TLC VR1 voor de tweede ronde. Het leek ook goed te gaan, want kansen werden gecreëerd. Tot twee keer toe wist Ingrid Wollerich VR1 bijna op voorsprong te schieten. Aan de andere kant stond doelvrouw Adrianne Feunekes goed op haar post. Tot een paar minuten voor de zoemer. TLC scoorde en een alles of niets poging om gelijk te maken strandde. Kim Praamstra, Laura Boelens en Janicke Blaauw hadden het geluk niet aan hun zijde bij de afronding. Wat als…we zullen het nooit weten. Positief is in ieder geval dat er gestreden is tot het eindsignaal. En dan heb je vervolgens ook een klein beetje geluk nodig.

Een derde plaats in de poule betekent uitschakeling. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. De focus kan in ieder geval weer op de competitie en wel op 18 januari. Op bezoek bij Zuidhorn VR2.