Met de overschrijvingsdeadline (15 juni) in zicht is inmiddels duidelijk hoe de seniorenteams er in grote lijnen uit gaan zien in het seizoen 2020/21. De grootste veranderingen zitten hem in het nieuwe Zaterdag 3 en in Zondag 3.

Positief is namelijk de start van het nieuwe Zaterdag 3. Daarin liefst elf nieuwe leden. Velen hebben een verleden bij de VAKO-jeugd gehad en keren nu terug als seniorenlid. Verder zijn er vijf spelers die vanuit de zondagselectie de stap maken naar het nieuwe Zaterdag 3.

Voor Zondag 3 minder goede berichten. Helaas is daar de stekker namelijk uitgetrokken. Te weinig spelers is de belangrijkste reden om tot deze conclusie te komen. Positief is in ieder geval dat uit Zo3 Rien Jansen druk bezig is om een nieuw 35+ team te starten. Verder zijn er jongens die de overstap maken naar Zo2, naar Zo4 en sommigen zoeken hun heil bij een andere club.

Eerder op de site werden de contouren van de zondagselectie al zichtbaar met de komst van drie spelers. Met de spelers die van Zo3 de overstap maken naar de zondagselectie is daarmee de zondagselectie in principe compleet.

VR1 heeft ook niet stilgezeten als het gaat om veranderingen. Een aantal speelsters stoppen, nemen een ‘’verplichte’’ pauze of verruilen de clubkleuren van VAKO in voor een andere. Een daarvan is zeker het vermelden waard. Carien Kaper, één van de kartrekkers van het huidige VR1, en samen met Liza het langst spelend vrouwen lid, maakt de overstap naar haar woonplaats VKW in Westerbork. Gelukkig staat daar tegenover de komst van vier nieuwe leden en ook dit seizoen voetbalt VR1 weer onder de vlag van zowel VAKO als Tynaarlo.

Bij Zaterdag 2 een rustige transferperiode. Ook wel eens lekker. Tegenover één stopper staat naar het schijnt een uitstekende aanwinst uit het westen des lands. De positieve lijn van vorig seizoen kan dus gerust worden voortgezet. Ook bij Zondag 4 weinig veranderingen. Van Zo3 komen er zoals gezegd een aantal spelers over, tegenover een aantal die afzwaaien. Met de bijkomende spelers zal de jacht op een kampioenschap onverminderd doorgaan.

Positief is ook de ontwikkeling bij 45+voetbal, geen veranderingen en het voetbal gaat gewoon door.

Mixed feelings dus wat betreft Za3 en Zo3. Op papier (met een 35+ team) dus t.o.v. vorig seizoen een team extra, maar het is natuurlijk zonde dat we op zondag verder moeten gaan met een team minder. Qua ledenaantallen gaan we er kijkend naar de senioren ongeveer tien op vooruit.

Patrick Steenbergen