BSVV J09-3 – VAKO J09-3

16 september 9:00 uur

De zenuwen van vorige week hebben plaats gemaakt voor groot enthousiasme want na de peptalk in de kleedkamer lopen de jongens en twee meiden in polonaise naar hun tegenstanders. Ze hebben er zin in en de toeschouwers (papa’s en mama’s, zusje en opa en oma) ook.

Weer was iedereen in topvorm en heeft het team van VAKO laten zien dat ze een sportief en gezellig team zijn. Norah opent de wedstrijd met een prachtige goal. De tegenstanders scoren niet veel later 1 -1. Het spel is redelijk goed verdeeld want Lente scoort de 1 – 2. Het spel blijft gezellig en sportief. Thijmen (verdediger) en Stellan (keeper) staan bij de goal, maken af en toe een dansje en bespreken de tactiek hoe de goal dicht moet blijven. Dit lukt ook goed! Met een mooi schot scoort Marco de 1- 3. Marco krijgt een paas, rent helemaal vrij naar voren maar schiet net over OEIIII jammer. Noud kan er later 1- 4 en door de armen van de keeper 1 -5 van maken. Overspelen is nog best moeilijk voor het team maar toch gaat ook dit al beter als vorige week!

Na de pauze met fruit en ranja gaat het team weer enthousiast het veld op. Noud staat nu op goal en neemt een “snoekduik” naar iedere bal die voorbijkomt. Hij weet er een paar mooi te redden, maar kan niet voorkomen dat het 3 – 5 werd. De leiders besluiten om een tactische wissel te doen en een andere keeper in de goal te zetten. Mike trekt de handschoenen en het keepershirt weer aan en dat gaat goed. Mede door de goede verdedig van Thijmen en Stellan! Dan is er een mooie aanvallende actie van Marco die heel goed afspeelt naar Noud. De keeper heeft een mooie redding maar de bal komt toch weer bij Noud die alsnog 3 – 6 scoort.

Een super fanatiek meisje van de tegenstander weet luidkeels twee keer te scoren 5 – 6. Het wordt nog super spannend. Mede door de rust van de leiders blijft VAKO rustig het spel spelen en proberen ze keer op keer een nieuwe kans te creëren. Norah en Lente weten de bal meerdere keren te bemachtigen en spelen dan naar voren. Door nog een goal van Noud eindigt de wedstrijd met een eindstand van 5 – 7.

Mogen we volgende week weer mam? Ja hoor, nog 7 nachtjes slapen, dan zijn we thuis in Vries om 9:00 uur. Komt allen om dit topteam aan te moedigen!