19-05-2018

Liefst 6 maal stopte de doelpaal de bal tijdens de wedstrijd Smilde F1-VAKO F1. De wedstrijd had dus maar zo 6 doelpunten extra kunnen hebben.

VAKO F1 kwam dan met het betere team op het veld, Smilde beschikte over een gevaarlijke razendsnelle counter. Terwijl VAKO F1 team alle tijd van de wereld lijkt te hebben bij het inbrengen van de bal in het spel raast Smilde zonder tijd te verliezen door na elke uit of keepersbal. Toch was Smilde niet opgewassen tegen het sterk spelende VAKO F1 team.

Het eerste doelpunt kreeg VAKO cadeau na een eigen doelpunt van Smilde. Ook de volgende twee doelpunten werden door Smilde gemaakt maar dan in VAKO doel. De verdediging van VAKO lette beide keren niet op de vrijstaande Smilde spelers die de voorzet benutten en keeper Jesse kansloos passeerden. Ondertussen stuitte de VAKO spitsen Joost en Melvin op een taaie verdediging en keeper van Smilde94.

Pas na herhaalde schoten op het doel en de lat benutte Robin de pass van Marc uit een mooie combinatie met JanWillem en trok vlak voor rust de stand gelijk.

In de rust werd met het teamfruit de energie aangevuld en verruilde Jesse met Jorn de keeperskleding en spelerstenue.
VAKO kwam in de tweede helft aarzelend op gang maar na de time out kwam het VAKO team beslist op stoom. Mooie combinaties met aanhoudende druk op het doel van Smilde. Het derde doelpunt hing daarom al even in de lucht toen Robin de uittrap van de Smilder keeper onderschepte en Marc vlak voor 3 verdedigers langs de bal in het doel knalde. Even later pikte ook Melvin de uittrap van de keeper in en schoot de bal keurig in de verre hoek van het doel.

In een alles of niets stijl ging Smilde op zoek naar revanche. Joost wist met een lange sprint en een spectaculair schot over het VAKO doel ternauwernood de counter van Smilde onschadelijk te maken. (zie video verslag 6m:42s)

Het laatste schot was voor Smilde94 en in stijl van de wedstrijd raakte ook die bal de lat waardoor de eindstand 2-4 voor VAKO bleef.

De video samenvatting van de wedstrijd vind je hier: https://youtu.be/THLIKojeQbA