VAKO is geen dependance van de milieustraat begonnen, maar de club is sinds vorige week wel een afvalcontainer rijker. Onder de trap naar de bestuurskamer staat nu een welbekende grijze container. De spelers van de JO17-1 gebruiken deze om lege statiegeldflessen in te verzamelen. Op die manier proberen ze de komende weken en maanden extra budget te verdienen voor hun deelname komend voorjaar aan de Bergstraßen Pokal, een internationaal jeugdvoetbaltoernooi in Mannheim, Duitsland. 

Deelname aan zo'n toernooi is voor de spelers vaak een onvergetelijke ervaring die voor veel blijvende herinneringen ook aan onze voetbalclub zorgt. Daarom steunt de club het initiatief ook van harte, maar het budget moeten de spelers zelf bij elkaar verdienen. Daaromdat de spelers en ouders de komende weken en maanden tal van activiteiten ontplooien bij onze club, in het dorp en ook daarbuiten. 

20191122 JO17 1 flessen 2 1000

De container voor statiegeldflessen is er daar één van. En behalve dat ze zelf er de lege flessen van thuis in verzamelen, hopen ze natuurlijk ook dat andere VAKO-leden en bezoekers er eens een fles ingooien. 

De container wordt wekelijks door de spelers geleegd, het statiegeld komt op de speciale bankrekening die ze ervoor gestart zijn. Bijdragen kan ook via de crowdfundpagina van het team.

Edmond Varwijk