Komend voorjaar neemt de selectie van VAKO JO17-1 deel aan de Bergstraßen Pokal, een internationaal jeugdvoetbaltoernooi in Mannheim, Duitsland. Aan de afgelopen editie namen bijna 80 teams uit vijf landen deel en ook de komende editie belooft een mooi toernooi te worden met meerdere wedstrijden op zaterdag en zondag in het Pinksterweekeinde. 

De plannen waren al eerder gesmeed en verkennend in klein comité besproken, maar een finaal akkoord moest er nog komen van spelers én ouders. Daarom zaten zij allen zaterdag j.l. na de wedstrijd tegen Droge Ham, bij elkaar in de bestuurskamer. Enthousiasme was er al snel, maar ook veel vragen. "Om deel te kunnen nemen aan het toernooi, zullen de handen uit de mouwen moeten worden gestoken. Er is namelijk een flink bedrag nodig voor de inschrijving, het vervoer, en andere activiteiten die we willen ontplooien als we daar zijn" aldus trainer Tijn Varwijk. "Maar als team gaan we ons best daarvoor doen. Vanuit de ouders is al een commissie opgezet om samen met leiders, trainer en spelers de plannen verder uit te werken en te realiseren. Denk aan activiteiten op Koningsdag, een “heitje voor een karweitje-dag”, loten verkopen, en zo voort. We hebben er zin in!"

De Bergstraßen Pokal is een toernooi onder auspicien van Euro-Sportring. Er wordt gespeeld in de leeftijdscategorien JO11, JO12, JO13, JO15 en JO17. Het toernooi zelf wordt georganiseerd door TSG Weinheim en TSV Amicitia Viernheim, twee buurverenigingen met elk een paar honderd actief voetballende leden.Het sportpark van TSG Weinheim biedt drie velden plus bij het hoofdveld een stadion dat vernoemd is naar Sepp Herberger. Sepp Herberger voerde als coach het Duits nationaal team naar de eerste wereldtitel in de jaren ’50. Het Waldstadion van TSV Amicitia Viernheim is romantisch gelegen aan de bosrand en beschikt eveneens over drie velden waarvan een met een imposante tribune. Weinheim en Viernheim zijn twee stadjes aan de voet van het Odenwoud op een kwartier rijden van Mannheim en Heidelberg. Vooral de middeleeuwse universiteitsstad Heidelberg is beroemd vanwege zijn historische binnenstad.

heidelberg   weinheim   20191026 bijeenkomstoudersspelersduitsland 500

 

"Ik ben toen ik bij de pupillen voetbalde, twee keer met VAKO naar een dergelijk toernooi in het buitenland geweest en kijk daar met enorm veel plezier op terug. Met een aantal van de jongens waarmee ik toen eerst in Hamelen en de tweede keer in Aalborg voetbalde en op reis was, zit ik nu nog in de selectie van Zondag 1. Ik denk dat dit een flinke boost kan geven aan het team- en ook het clubgevoel van deze spelers" aldus trainer Tijn Varwijk.

Mathieu Geerts