Het afgelopen seizoen was VAKO JO17-1 de sluipmoordenaar van de competitie. Waar alle clubs boven ons met dikke cijfers wonnen, was bij ons de marge klein. We kwamen veelal op achterstand, maar wisten uiteindelijk vaak met een doelpunt verschil te winnen in de laatste minuten. De stand in de ranglijst gaf lang een vertekend beeld omdat het aantal gespeelde wedstrijden nogal verschilde en zo klom VAKO stilletjes omhoog in de competitie. Uiteindelijk ging het nog om 4 teams die in een tijdspanne van 1,5 week de duels tegen elkaar moesten spelen. Oftewel, alles was nog mogelijk. 

Gezien het doelsaldo was Asser Boys eigenlijk de meest geduchte tegenstander. We hadden uitgerekend dat de wedstrijd 3 dagen daarvoor tegen LTC het verschil zou moeten maken, immers het verlies tegen de Asser Boys werd stiekem al ingecalculeerd. Dat liep dus even anders! Het was letterlijk en figuurlijk een zwaar bevochten wedstrijd tegen LTC en de wedstrijd werd dan ook gestaakt bij een 3-1 achterstand voor VAKO. Als we bij die stand kampioen wilden worden, dan moesten we wel van Asser Boys winnen. Gezien het eerder ingecalculeerde verlies, lag er absoluut geen druk op de wedstrijd. We startten met een minuut stilte om stil te staan bij het overlijden van Henk Polling. Dit gebeurde op een eerbiedwaardige manier, waarna scheidrechter Geert Been de wedstrijd startte.

De eerste goal van Asser Boys lag er al snel in en we vreesden voor een doelpuntenregen. Maar daar namen de spelers van VAKO geen genoegen mee en al snel werd de eerste goal van VAKO een feit, snel opgevolgd door de 2e goal. Met een goed gevoel, maar bewust van het feit dat het nog alle kanten op konden gaan, gingen we de rust in. De mannen hadden er nog zin in en roken het kampioenschap. Bij winst waren we immers door niemand meer in te halen en dat motiveerde alleen maar meer.

De 2e helft op het veld hadden we het geluk aan onze zijde. Menig doelkans van de tegenstanders ging hoog over, of doelman Kevin deed waarvoor hij in het veld stond, namelijk ballen tegen houden. Om kampioen te worden moet je een beetje het geluk aan je zijde hebben en dat hadden we. Daar waar het hen niet lukte, vlogen bij ons de goals er in. De ene nog mooier dan de andere. Bij elke goal vloog het inmiddels toegestroomde publiek het veld op de opmars te vieren. Asser Boys voelde zich verslagen en werd uiteindelijk verslagen. 7-2 was de uitslag en Asser Boys toonde zich een zeer sportieve verliezer. ‘Jullie hebben terecht gewonnen’, was het woord van de coach en diens aanvoerder wachtte de huldigingen af om daarna het hele team namens zijn team te feliciteren.

Hoe anders kan het zijn in vergelijk met de wedstrijd van een paar dagen daarvoor. Uiteindelijk werd de competitie met 1 punt verschil gewonnen, de gestaakte wedstrijd hoeven we niet eens af te maken. In de kleedkamer ging het nadien helemaal los met de spelers en de coaches dronken er een gerste-smoothie op. De overwinning en het kampioenschap werden gevierd!

Dank gaat uit naar trainer Jim Imminga en diens vervanger (bij afwezigheid) Mike Baalmans. Klasse mannen, deze mogen jullie op je CV bijschrijven! Rest ons niks anders dan onze dank uit te spreken voor de hulp van alle ouders en fans. Dank jullie wel.

Esther, Rob en Rudolf