Symbolischer kon het niet: de loodzware Zuid-Oost Drentse krachttoer van dit voorjaar afsluiten tegen Drenthina uit. Drenthina. Dat ruikt naar het diepst van Drenthe, naar zand en veen. Naar spierballen en neit soezn maor broezn.

Gewoon ook om half 10 spelen, niks uitslapen. Na nederlaag op nederlaag dit voorjaar, is het logisch dat motivatie en zelfvertrouwen bij ons een ietsje minder zijn. En dan misten we vandaag naast Milan ook nog bikkel Marco, rasausputzer Mats en vaste rechtsachter Jur. Met geleende knapen Jurre Doorten en Dirk Daniël Wijnen slechts één wissel op de bank voor leider Engbers en invalcoach Drenth. Want vast koppel Steenbergen en Nuwolt hadden DFG-verplichtingen.

Twee blaren werden zelfs bijtertje Frank al bij de warming-up te machtig. Waardoor we een snelle last-minute omzetting moesten doen: Julius als voorstopper en Dirk Daniël in de spits. Het pakte niet verkeerd uit. Weliswaar was het meteen duidelijk dat Drenthina niet voor niks subtopper is in deze sterke competitie en stond het vrij vlot 3-0. Frankie had ondertussen zijn hakken met pleisters gerepareerd. Door wat korte blessures van deze en gene kon hij al snel het veld in. De VAKO-boys namen niet zomaar genoegen met die snelle scores en ontregelden meer en meer het spel van de thuisploeg. Karsten soeverein als laatste man en Julius als zijn verdedigende maat sterk en opbouwend. Ruststand bleef 3-0.

Tweede helft. Nog één keer volle bak. De stijgende lijn van de 1e helft werd doorgezet. En dat leidde zelfs tot mogelijkheden voor onze jongens. Meteen na rust lukt het Luuk net niet om de sterk uitkomende keeper te passeren na een rush, alleen op de goal af. Even later scoorde hij wel, fraai van afstand toen de Drenthinese goalie te ver voor zijn doel stond. Drenthina mocht nog een keetje scoren, maar verder daalde het niveau van de gastheren. Mede de verdienste van ons karakter. Alwin wederom foutloos. Tim die op meerdere posities uit de voeten kan. Niek die geteisterd werd door overtredingen maar steeds terugkwam. Nick die deze keer als links-midden vaak aanspeelbaar was en goed schakelde. Jurre Doorten prima invalbeurt weer, weet altijd wat hij doet. Thomas die met zijn snelheid de verdedigers goed bezig hield. Even later legde Luuk na een fijne actie op links de bal precies op het hoofd van goudhaantje Dirk Daniël: 4-2. Ander Drenthje Kaj was ook nog kansrijk 1 op 1 met de keeper, maar zijn inzet met links werd gekeerd. Een 4-2 eindstand en een 2-1 “winst” van de tweede helft voelde voor Drenthina haast als nederlaag. En VAKO kon dus met opgeheven koppies het seizoen afsluiten.