Als ik zeg SJO HH ‘97, dan weet u natuurlijk meteen wat ik bedoel. Nou nee dus, waarschijnlijk. Maar in de Zuidoost-Drentse competitie van JO13-1 moet regelmatig de landkaart erbij. Zo kwamen we vandaag in Hollandsche veld terecht. Je vraagt je dan af wie destijds deze plaatsnaam heeft verzonnen. Maar dat zou je natuurlijk ook kunnen zeggen over Vries.

HH ‘97 dus vandaag, gefuseerde jeugd van clubs HODO en vv Hollandsche veld. Over het tenue van onze tegenstander werd vooraf nog even een kleurenanalyse uitgevoerd. HODO is zwart-wit, Hollandsche veld oranje. Dat HH ‘97 in geel-blauw speelt is dus volkomen logisch. Hoewel volgens Mike ook groen-paars een optie zou zijn geweest. Gelukkig hebben we meer verstand van voetbal.

Er was vandaag weinig voetbalverstand nodig om de 6-1 nederlaag te verklaren. In deze zware voorjaarscompetitie was HH ‘97 vooral fysiek een maatje te groot. Dan lijkt het al snel of ze voetballend veel beter waren, maar dat valt nog te bezien. Het veelvuldige balverlies van VAKO had vaak een fysieke oorzaak. Hoewel we meestal ook nog wel slimmigheid missen om daar mee om te gaan. De laatste weken was het recept steeds een forse nederlaag en zelf 0 goals. Soms terecht, vaak geflatteerd. Lichtpuntje dus dat er vandaag eindelijk weer eens werd gescoord. Want pech was er vandaag zeker ook bij het benutten van kansen.

Dus echt beschaamd hoefde JO13-1 niet van het veld. Bovendien, in tenues met de mooiste kleurencombinatie van Drenthe en omstreken. De volgende wedstrijd is pas op 12 mei. Dan mogen de rood-gelen het weer proberen tegen de rood-witten uit Gieten. Rare naam ook trouwens, Gieten. Maar het schijnt dat ze daar wel aardig kunnen voetballen. Komt dat dus weer zien!