Over de knie, met boter en suiker, deksel op de neus. En haal alle clichés er maar bij. Ze waren allemaal van toepassing vanmorgen bij JO13-1, dat het onbekende Sweel op bezoek kreeg. Een forse club uit het bescheiden Zweelo. In stoer zwart-oranje kwamen ze ons hoofdveld op, dat na een rolbeurt van de gemeente er weer acceptabel bij lag. Vanaf de aftrap was het duidelijk dat het een zware ochtend zou worden. Meteen bij de eerste aanval belandde de bal al voor de voeten van de Sweelse linksbuiten, die ‘m genadeloos boven Alwin in de linker kruising kegelde.

De VAKO-boys kwamen niet in hun normale spel. Wanneer er enige aanvallende impuls kwam, liep er een opvallende laatste man bij Sweel. Hij was 1 meter 97 en liep de 100 meter 0,3 seconden langzamer dan Usain Bolt. Een keer dachten we dat een van onze jongens hem zou inhalen, maar dat kwam omdat de laatste man achterstevoren liep en maar met een arm, omdat hij twee vingers in zijn neus had. Met 0-5 was het rust en mocht coach Melvin zijn kerels nieuwe moed inspreken.

Dat werkte kennelijk, want VAKO kwam bij vlagen iets meer aan voetballen toe. Met een volgens omstanders zeer scherp vlaggende Bas Baalmans. Die broer Mike had afgelost, omdat hij met geblesseerde zoonlief Mats in de kleedkamer was achtergebleven. Een aderlating, van Mats dan dus. Het iets betere spel na rust leidde ook tot een verdiende eretreffer, van spits Zijlstra. Maar verder mochten we ons ook geen illusies maken. En zoals het dan in dat soort wedstrijden gaat zit het dan ook niet mee. En zoals het in dat soort wedstrijden gaat, gaat de tegenstander op jacht naar de 10. De fysieke kwaliteiten mochten ook geen excuus zijn, de Zweeloërs waren voetballend ook beter en hadden meerdere neusjes voor goals. Positieve was, en dat verdient complimenten, dat JO13-1 bleef strijden en de neuzen dezelfde kant op hield. Ook die van Kaj, die na een bloedneus de hele tweede helft met door coach Melving vakkundig geboetseerd stuk papier in zijn neusgat speelde. Eindstand dus 1-10. Behalve de neuzen is er nog een zeer positief punt te melden: maar liefst 7 jongens staken na afloop hun vinger op voor een scheidsrechterscursus! Hulde en nieuwe hoop voor ons scheidsrechterscorps.

Volgende week wederom een pittige pot, thuis om 10:00 tegen Klazienaveen.