Er bestaat een oude legende over een Braziliaanse keeper. Hij groeide op diep in de jungle in het Amazonegebied. Zijn moeder gaf hem vers apenbloed en rauwe krokodilleneieren. Zijn sprongkracht en atletisch vermogen waren bovennatuurlijk. Ook omdat zijn dieet werd aangevuld met het sap van de rubberboom. Toen hij eenmaal als keeper de bewoonde wereld had gevonden, was hij onpasseerbaar. Vandaag leek het of die keeper bij VAKO JO13-1 onder de lat stond. Maar het was onze eigen Alwin Dijkstra. Jazeker, natuurlijk horen we de teamprestatie te roemen. Maar de keeper had vandaag wel een héél groot aandeel in een overwinning, die tegen de verhouding in was.

Altijd een feest om de rood-gelen na een lange winterstop weer de wei in te zien gaan. Kunstwei dan deze keer, want de meeste grasvelden waren veranderd in toendra’s en onbespeelbaar. Met een zonnetje erbij was het heerlijk voetbalweer in Hoogeveen. Het kunstgrasveld was droog en niet heel snel, waardoor het geheime wapen – de lange pass op Julius – op kunstgras deze keer wél lukte. Daardoor kwamen onze boys vlak voor rust op 0-1, tegen een veel beter Hoogeveen. Aan VAKO-zijde af en toe wel een aardige aanval. En dus de ene spectaculaire redding na de andere van doelman Alwin.

In de tweede helft kreeg VAKO het nog lastiger, maar Alwin bleek niet te passeren. Dus maakten wij de 0-2. Dat kon bijna niet lang goedgaan. In korte tijd vielen twee tegengoals, waar zelfs Alwin ook niks tegen kon doen. Razendspannend bleef het. Want VAKO maakte tot verbijstering van onze gastheren 2-3! Tim stond als een goudhaantje op de goede plek om van dichtbij binnen te schieten. De voortreffelijke scheidsrechter had een paar minuten blessuretijd uit zijn horloge getoverd. De 3-3 leek toch te vallen, maar de scheids honoreerde gelukkig het vlagsignaal voor buitenspel. Zo sleepte JO13-1, zonder exotisch voedsel maar met kunst- en vliegwerk, de 3 punten over de streep. Volgende week Klazienaveen. Gelukkig een thuiswedstrijd , in deze voornamelijk Zuidoost-Drentse competitie. Gaat dat zien!