Het eerstejaars VAKO E3 team is van de nul af! Zaterdagmorgen werd op ons sportpark De Fiellietaz Goethart VV Eext E1 verslagen.

Een spannende wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams, zo bleek. Coaches Sandra en Ulfert hadden qua speelsterkte en wissels niets aan het toeval overgelaten en bij afwezigheid van een aantal eigen spelers het team aangevuld met twee vertrouwde invallers Marc en Joost uit F1.

In de eerste helft opende Jelle na assist van Alain de stand met een knappe bal via de paal. Na verschillende doelpogingen passeerde Eext VAKO keeper Bart en werd het 1-1.
In de tweede helft schoot Thijs vanaf de middellijn een hoge boogbal die met keeper en al bijna in het doel belandde. Bijna…. Niels en Sem wonnen ondertussen de nodige duels maar de spelers van Eext waren duidelijk op jacht naar het winnende doelpunt. Ook de keeper van Eext pareerde keer op keer alle VAKO schoten.

Een hoekschop van Laurens werd met de handen uit het doel gehouden door Eext. Helaas voor Eext waren dat niet de handen van hun keeper waarna scheidsrechter Erik-Jan de bal naar de stip verwees.

Laurens schoot beheerst de bal in het doel waarmee VAKO opnieuw op voorsprong kwam. Tweede helft VAKO keeper Ward hield het doel schoon waarmee VAKO E3 haar eerste wedstrijd van dit seizoen won en prompt 2 plaatsen is gestegen in de competitie!

De video samenvatting van de wedstrijd vind je hier: https://youtu.be/kMEgnHVhunA