Liefst 18-0 werd het zaterdag thuis tegen FC Zuidlaren JO9-3. Om langs al die doelpunten het wedstrijd verslag te schrijven is vooral meer van hetzelfde. In de video kun je bovendien alle (bijna) doelpunten zelf nog even terugkijken. Het score verloop van deze wedstrijd kan daarom het beste worden beschreven in een grafiek. Daarom zijn de rood/gele bolletjes uiteraard de VAKO doelpunten uitgezet in de tijd. Voor Zuidlaren waren er blauwe bolletjes gereserveerd maar bij gebrek aan tegendoelpunt…..Nog voor aanvang van de wedstrijd vernamen onze coaches dat de jongens uit Zuidlaren, ongeveer een jaar jonger en een kop kleiner dan de onze, een klasse te hoog waren geplaatst waardoor eenzelfde doelpuntenregen zoals voorgaande week bij VAKO-ACV, opnieuw voor de hand lag. Van zo’n wedstrijd leert niemand wat, geeft weinig voldoening voor spelers van beide zijden en levert voor de toeschouwers een voorspelbare en eigenlijk maar saaie wedstrijd op. 

Coach Lucas instrueerde daarom zijn VAKO team om minimaal 2 keer over te spelen voordat ze mochten schieten op het doel. Zuidlaren zette een extra speler in het veld. Dat moest het verschil in leeftijd en ervaring enigszins recht trekken.

De zes vrolijk huppelende spelertjes van Zuidlaren werden evenwel compleet overlopen door de vijf VAKO spelers. Onder het twee maal overspeel regime maakten de gebruikelijke poeiers, knallers en uithalen plaats voor voorzichtige en tactische overspeeltikjes naar de medespelers om toch vooral maar die twee keer overspelen te halen. Aangekomen bij het doel van de tegenstander keken de VAKO jongens regelmatig ietwat vertwijfeld om zich heen voor een afspeelmogelijkheid. Twee keer overspelen blijkt best lastig en dan loopt er ook nog een zwerm blauwe spelers in de weg.

De Zuidlaren keeper werkte zich in de eerste helft, beslist de man of the match, zich in het zweet om alle schoten van zich af te houden. In het VAKO doel stonden keepers Jesse (1e helft) en Robin (2ehelft) ondertussen kou te vatten, helemaal toen de spelers in de tweede helft op een koude regenbui werden getrakteerd. Ondanks de sportieve handicap werd het uiteindelijk toch nog 18-0 voor VAKO JO9-1. Met overigens de complimenten voor de spelers, coaches en fanclub van Zuidlaren JO9-3 die met niet aflatend enthousiasme de wedstrijd ondergingen.

Onze coach beraadt zich in voorkomende gevallen nu ongetwijfeld op nieuwe sancties zoals het keeperloze doel, geblindeerde spitsen, het hurkshot of…. we laten ons graag verrassen!

Volgende week speelt VAKO JO9-1 om 10.00 in Loon tegen LEO-Loon JO9-2. Daar zal VAKO flink aan de bak moeten en mogen de jongens vast weer helemaal los!

Het video verslag staat op : https://youtu.be/W002YFdPtNY
De foto’s staan op : https://photos.app.goo.gl/YsTUMuUU8IodcgYQ2