VAKO JO9-1 staat vast bovenaan in het linker rijtje van de (denkbeeldige) competitie. De KNVB heeft omwille van meer speelplezier, het bijhouden van de uitslagen voor de JO9-1 competitie afgeschaft. Het is daarom een beetje gissen maar als je begin november nog ongeslagen bent dan zullen we er vast niet ver naast zitten.

Afgelopen zaterdag speelden de VAKO jongens thuis tegen ACV JO9-3. Beslist sportief gespeeld door beide teams maar echt spannend waren alleen de eerste paar minuten. ACV wist zich toen nog even staande te houden terwijl VAKO de sterkte van het team uit Assen verkende. Binnen twee minuten na de start opende Jesse de score na een voorzet van Joost en een foutje bij ACV. Vijf minuten later voegde Marc daar nummer twee aan toe en toen weer Jesse en toen Jorn en toen Marc en toen Joost en toen Marc en Melvin en bijna Robin en t… enfin u begrijpt het…. Ondanks de beslist sterk spelende keeper van ACV werd het uiteindelijk liefst 16-0 voor VAKO.

Net als een week eerder in Smilde (2-10) was VAKO gewoon een maatje te sterk.
Het ACV team speelde evenwel dapper en zonder klagen sportief door en zelfs de VAKO supporters gunden de tegenstander daarom best een tegen doelpunt. Helaas voor ACV hield keeper Jan Willem het doel schoon. Zelfs het bijna over de doellijn punt dat met de nodige humor enthousiast werd geclaimd door de coach van ACV bleek na inzet van doellijn technologie toch echt geen doelpunt. Gelukkig leverden de penalty’s na afloop nog enige genoegdoening en scoorde ACV inclusief een knap een-tweetje met hun eigen keeper, nog enige doelpunten.


Volgende week speelt VAKO JO9-1 om 9:00u opnieuw thuis en dan tegen Zuidlaren JO9-3, de niet te onderschatten buurman!

Het video verslag van de wedstrijd VAKO ACV vind je hier

De foto’s hier