Zaterdag 14 oktober, sportpark De Fiellietaz Goethart,

Het was een mooie zaterdag ochtend. Tijd om rustig een balletje te trappen, aangezien er op de KNVB app stond, dat SGO al een paar keer dik had verloren. Bij het intrappen hadden de leiders al in de smiezen dat het geen rustig middagje zal worden. Dit bleek ook naar de wedstrijd met een eindstand van, 5-5. Het was een leuke pot om naar te kijken, met 2 aan elkaar gewaagde teams.

VAKO begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een paar goede kansen. Maar het was SGO dat op voorsprong kwam. Een bal van de rechtsachter, werd door het centrum gespeeld. De aanvoerder van SGO gaf hem gelijk aan de kleine blonde krullenbol, die vervolgens de bal op het doel schoot… het bleek een houdbaar schot, maar hij ging er toch in.. 0-1.

Paar minuten later, kwam Jan-Willem goed door aan de linkerkant van het veld. Zijn pass naar Jesse was formidabel, want Jesse kon gelijk een 1 tegen 1 situatie aan gaan en dat gaat Jesse wel makkelijk af. Een mooi schot in de verre hoek. 1-1. Dit was tevens ook de ruststand.

VAKO kwam niet goed uit de rust. Misschien wat te weinig suiker in de thee… Maar hoe dan ook, SGO had zo te zien wel de spirit om na rust zaken te doen. Naar duidelijke tekst en uitleg in de rust, van de iet wat overdreven leider was het SGO dat sterker aan de 2e helft begon. De aanvoerder van SGO voorop in de strijd en schoot de 1-2 en 1-3 binnen.

VAKO herstelde redelijk snel naar de 1-3 en begon de druk op te voeren. Na een aantal kansen, kregen we een corner, de bal werd wat van de goal geplaatst, waar Jan-Willem goed gepositioneerd stond. Hij kon de bal door passen naar Melvin die de vervolgens goed, hoog in de korte hoek schoot. 2-3.

Na de 2-3 van Melvin was het SGO dat snel de 2-4 maakte… bij vele ploegen zakt dan de moed in de schoenen, maar bij onze toppers was dat zeker niet te zien.

Naar een aantal kleine en grote kansen was het Jesse die de 3-4 maakte. Op aangeven van Joost die de bal mooi achter de defensie van SGO legde, stond Jesse goed en schoot hem met een intikker binnen.3-4.

Er was een corner halfverwege de 2e helft, het was een goed genomen corner, want hij werd door de "man of the match" Jesse omgetoverd tot een 4e goal van de Vriezenaren en Jesse zijn 3e . 4-4.

SGO kwam vlak voor tijd op voorsprong 4-5 en VAKO was in zak en as. Iedereen zag dat een gelijkspel terecht was, waar 2 ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren.

Maar VAKO gaf nog niet op en met een aantal grote kansen waren we dichtbij een 5-5. Het publiek langs de lijn had de moed al opgegeven, want het zag er niet meer naar uit, dat een punt haalbaar was.

Met nog 45 seconden op de klok was er een schot van VAKO die goed gepakt werd door de keeper van SGO, maar hij gooide hem zo maar in de voeten van Joost of Marc. Dit was een koud kunstje en bleek ook de eindstand te zijn. 5-5

Kortom: het was een mooie zaterdag ochtend in Oktober. Met 2 aan elkaar gewaagde ploegen, die voor het publiek een mooie en vooral spannende wedstijd voorschotelde. Dit zijn de potjes waar onze jongens van leren! We hebben genoten.

Bedankt Toppers!

Klik hier voor het videoverslag. Meer foto's staan hier.