Ik kwam, ik zag, ik overwon. Het thuisspelende team van Rolde verkeek zich zaterdag lelijk op het sterk spelende JO9-1 van VAKO. Rolde wist slechts 1 doelpunt te halen terwijl VAKO 5 maal scoorde. Eerdere wedstrijden tegen Achilles en Annen had Rolde met overmacht gewonnen en dat waren de Rolderboys ook dit maal duidelijk van plan tegen VAKO.Ouders langs de lijn waren getuige van een spannend begin waarbij onze jongens netjes maar voorzichtig spelend met zelfs een kleine voorsprong de rust ingingen (1-2). Dat was ook zeker dankzij onze sterk spelende keeper Jan-Willem die knap een paar snoeiharde ballen van de Roldenaren stopte.

Of het nou de peptalk van coaches Lucas en Esther was of het fruit tijden de rust (appel mandarijn en banaan (geen appel peer citroen), in de tweede helft dicteerde VAKO JO9-1 het spel. In tegenstelling tot VAKO had Rolde de verdediging niet op orde waardoor keeper Robin eigenlijk maar weinig te doen had. Marc en Joost sprintten herhaaldelijk met de bal de hele zijlijn af met de meest prachtige voorzetten op onze spitsen. Jesse, Jorn en Melvin benutten hun kansen en scoorden in totaal liefst 5 maal.Het nog ongeslagen VAKO JO9-1 plaatst zich daarmee voor de volgende ronde in de bekercompetitie!

Volgende week begint de gewone competitie en spelen we om 8:30 in Assen tegen Achilles JO9-1. Wie veel doelpunten wil zien komt daar vast aan z’n trekken. In de vorige ontmoeting werd het 9-2 voor VAKO.

Graag tot dan!

De foto’s van de wedstrijd vind je hier.