VAKO F1 speelde deze week haar eerste wedstrijden tegen Annen F1 en Achilles F1. Beide tegenstanders waren geen partij voor het gretig spelende F1 team van VAKO. Op het sportveld De Fielliettaz Goethart verloor Annen woensdag met 14-0. Achilles werd, in de stromende regen, op hun grauwe kunststof veld met 2-9 geklopt.


Voor F1, tegenwoordig aangeduid met JO9-1, gelden dit seizoen nieuwe KNVB regels (KNVB JO9). Die houden o.a. in dat er voortaan op een kwart veld wordt gespeeld. Hoekschoppen, vrije trappen en doeltrappen mogen al dribbelend worden genomen. Het lijkt op zaalvoetbal maar dan buiten. Kampioen worden is er niet meer bij, er wordt geen klassement meer bijgehouden. Ook nieuw is de time-out na 10 minuten. De nieuwe regels moeten meer speelplezier opleveren bij de jonge spelers door meer balcontact en samenspel.
Dat is beslist even wennen. In elk geval voor de volwassen achterban die langs de lijn met de nodig scepsis de nieuwe spelvorm volgde. De spelers zelf maakten zich in elk geval nergens druk om. Met zo’n royale dubbele winst viel er natuurlijk ook weinig te klagen.Volgende week speelt F1 (JO9-1) uit in Rolde. Ook Rolde won vorige week royaal van Annen en Achilles en belooft daarmee een pittige tegenstander voor VAKO te zijn. Wordt vervolgd!
Fotoverslag : VAKO-Annen en VAKO-Achilles