Dat het meidenvoetbal in de lift zit, weten we. Wat bij VAKO nog niet lukt, een meisjesteam op de been brengen, lukt bij onze buren in Tynaarlo dubbel en dwars. Twee meidenteams maar liefst in de competitie: MO15-1 en MO17-1. Des te mooier dat dankzij de samenwerking tussen SV Tynaarlo en VAKO dit seizoen, 4 meiden van VAKO in het meidenteam MO15-1 voetballen. Beide meidenteams voetballen onder de gezamenlijke naam ST Tynaarlo/VAKO in het groen-wit.

Vandaag konden beide teams kampioen worden. In eigen huis nog wel, mooier kan het niet. Daar kan geen regen of wind iets aan bederven. Eerst mocht MO17 om 9:00 aan de bak tegen het Groningse Lycurgus. De meiden slaagden wonderwel in hun missie en wonnen met 5-0.

Om 11:30 was het de beurt aan MO15, dat het tegen sterke runner-up SJO BTC uit Beerta moest opnemen. Er moest gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. En dat lukte! Met een overtuigende 5-1 konden daar ook de armen de lucht in.

Hoe zou het zijn met “onze” vier meiden in dit kampioenschap: een rood-geel hart onder het groen-witte shirt? Of gewoon een voetbalhart dat zich niks aantrekt van clubkleuren? Het vermoeden is het laatste…. Mooie dag voor het meidenvoetbal in de gemeente Tynaarlo!