De eerste inleveravond voor de kleding uit het VAKO Kledingfonds is een succes geworden. Hoewel de communicatie wat laat op gang was gekomen, zijn toch de meeste spelers en ouders bereikt en werd in een gezellige drukte de meeste kleding ingeleverd.

Vorig jaar was het terugkrijgen van alle trainingspakken die door de VAKO-spelers worden gedragen voor en na de wedstrijden en die in bruikleen zijn van het VAKO-kledingfonds, een erg langdurig en soms ook frustrerende activiteit gebleken. Daarom is er dit jaar gekozen voor iets nieuws, een kledinginleveravond. De leden leveren zelf hun geleende kleding in en die wordt bij ontvangst meteen gecontroleerd. “Is de set compleet, onbeschadigd en gewassen? Dan is het goed!”

Het idee voor deze nieuwe werkwijze is min of meer afgekeken van onze buren. Bij tennisvereniging Are You Ready houdt men aan het begin van elk tennisseizoen een pasjesavond waarop alle leden hun nieuwe tennispas ophalen en dan ook meteen intekenen voor klusjes zoals de bardienst. Dit laatste speelt nu nog niet bij VAKO, maar dat leden prima zelf hun spullen kunnen terugbrengen, je daarmee de teamleiders ontlast en mogelijk een beter resultaat haalt in minder tijd, was het proberen waard.

En dat bleek ook vanavond. Want op de eerste inleveravond van het VAKO Kledingfonds is de meeste kleding die ingeleverd had moeten worden, ook daadwerkelijk ingeleverd. In een gezellige drukte konden de spelers hun spullen laten controleren en werd die daarna meteen in de juiste dozen gestopt om na de zomervakantie weer uitgegeven te kunnen worden. Dit bespaart de vrijwilligers heel veel werk!

Vandaag was het de beurt aan alle spelers van de JO9, JO11 en JO13-teams, morgen volgen nog JO15, JO17 en JO19. Ook ouders en spelers die vandaag hun kans hebben gemist, kunnen morgen toch nog snel de spullen inleveren.