Het is een TOP prestatie als je van de ongeveer 30 JO-13 deelnemers een plekje in de finale van de VAKO Penaltybokaal weet te behalen.

De 4 Toppers van dit seizoen waren: Luuk Drenth, Julius Zijlstra, Karsten Koopman en Kaj Drenth!

Op donderdagavond 26 April streden deze penalty kanjers tijdens de rust van VAKO 1 – Kwiek 1 om de VAKO Penaltybokaal. De finalisten waren allemaal al vroeg op het VAKO oefenveld en tot op het laatste moment waren ze nog intensief aan het sleutelen aan hun perfecte penalty en shoot out.

Na het rustsignaal konden de finalisten eindelijk onder luide aanmoediging van Ouders en Fans het VAKO Hoofdveld betreden. Na de loting maakten de Finalisten zich klaar voor hun allerlaatste penalty en shoot out reeks van dit seizoen. De trouwe Penaltybokaal keeper Tijn Varwijk stelde zich na zijn laatste rek- en strek oefeningen op in zijn doel. Een groot compliment aan Tijn die bij bijna alle penaltybokaals aanwezig was en met veel enthousiasme op top niveau heeft gekeeped. Top!  Alles en iedereen was klaar, de Penaltybokaal finale kon losbarsten.

Tijdens de eerste penalty reeks scoorden Kaj (strakke bal laag in de hoek) en Karsten (strakke bal laag in de andere hoek). Tijdens de tweede penalty reeks scoorden wederom Kaj (strakke bal laag in dezelfde hoek) en Karsten (strakke bal laag nu in dezelfde hoek als Kaj). Luuk had heel veel pech en raakte met zijn snoeiharde pegel de paal en Julius zat het helaas ook niet mee.

Na de 2 penalty reeksen hadden Kaj en Karsten een ruime voorsprong, maar met de nog te nemen shoot outs (2 punters) hadden Luuk en Julius nog steeds een kans. Alle shoot outs waren stuk voor stuk van uitzonderlijk hoge kwaliteit:
- Luuk scoorde zijn shoot out hard, maar op wonderschone wijze.
- Kaj scoorde zijn shoot out net als zijn penalties op perfecte wijze in dezelfde hoek.
- Karsten bleef ook super geconcentreerd en met een harde zuivere pegel leek hij
zijn shoot out met gemak te scoren.
- Julius moest de laatste shoot out nemen, maar ondanks de druk scoorde hij op
perfecte en beheerste wijze zijn shoot out.

Het zat erop .., kleine opluchting bij de deelnemers ..., maar al snel kwam de spanning weer volledig terug ..... punten tellen. Kaj en Karsten hadden allebei het maximaal aantal punten behaald en moesten dus nog om en om een penalty nemen om uit te maken wie die felbegeerde VAKO Penaltybokaal mee naar huis zou nemen. Luuk en Julius hadden ook allebei evenveel punten behaald en waren daarmee samen op een knappe derde plaats geeindigd !

Samenvatting van een zinderende Kaj - Karsten penaltyreeks:
- Ronde 1: Kaj scoort, Karsten scoort
Spanning is om te snijden.
- Ronde 2: Kaj scoort, Karsten kan prima met de druk omgaan en scoort ook.
Bloedstollend spannend.
- Ronde 3: Kaj scoort, Karsten sco............. mist helaas, wat een pech.

Kaj Drenth wint de VAKO Penaltybokaal !

Jeugdcommissie Voorzitter Stef Drenth (trotse vader van Kaj en Luuk) reikt de VAKO Penaltybokaalbeker uit aan Kaj, maar hij benadrukt dat ook Karsten, Luuk en Julius allemaal een top prestatie hebben geleverd. Kaj Drenth zijn naam zal voor eeuwig en altijd op de VAKO Penaltybokaal worden gegraveerd. Naast de VAKO Penaltybokaal krijgt Kaj ook een orginele wedstrijbal met daarop alle handtekeningen van het VAKO 1 team. Alle 4 Finalisten krijgen een hartelijk applaus van Ouders, Fans en VAKO publiek. Na de uitreiking worden de finalisten getrakteerd op drinken en iets lekkers.

KAJ DRENTH VAKO PENALTYBOKAAL KAMPIOEN!!

Van harte gefeliciteerd !!