Op zondag 15 April streden 4 JO13 spelers in de rust van wedstrijd VAKO 1 – ZNC 1 in een heerlijk lente zonnetje om 2 tickets in de finale voor de Penaltybokaal. Inger Frieling, Silvie Tolner, Karsten Koopman en Luuk Drenth moesten ieder 2 penalty’s en een shoot out schieten op keeper Marien Ketelaar.

Tijdens de 1e penalty serie scoorden Karsten en Luuk op overtuigende wijze en zetten daarmee de dames op achterstand. Tijdens deze penaltybokaal was het bijzonder om te zien, dat 3 van de 4 spelers linksbenig waren, maar Marien liet zich niet van de wijs brengen en keepte een voortreffelijke penaltybokaal.

Tijdens de 2e penalty serie kwamen Inger en Silvie ijzersterk terug en scoorden hun penalties op formidabele wijze, maar Luuk was als enige na 2 penalty serie’s d.m.v. zijn snoeiharde en geplaatste penalties (onhoudbaar voor Marien) foutloos gebleven.

Na de penalties was iedereen lekker warm gedraaid voor de shoot outs. De shoot outs werden na een dribbel door bijna iedereen netjes afgemaakt. Na de shoot outs bleek dat Luuk nog steeds foutloos was en de maximale score had behaald. Daarmee had Luuk direct een welverdiende ticket naar de finale bemachtigd! Silvie en Karsten waren gelijk in punten geeindigd en moesten daarom nog strijden om de 2e ticket. Wie o wie kreeg het andere ticket naar de finale? Zou de linksbenige Silvie het ticket grijpen en in de finale als eerste meisje de Penaltybokaal winnen of wordt het de ervaren rechtsbenige Karsten die al een keer eerder in een Penaltybokaal finale had gestaan? Luuk en Inger keken samen met het enthousiaste publiek gespannen toe hoe Silvie en Karsten om en om hun penalty namen.

Samenvatting van een zinderende penalty reeks: Ronde 1: Silvie scoort en legt de druk bij Karsten, maar Karsten scoort ook. Ronde 2: Marien weet de panalty van Silvie te stoppen, Karsten ruikt zijn kans, maar schiet op de paal. De spanning is om te snijden. Ronde 3: Silvie scoort en legt de druk weer bij Karsten, maar Karsten scoort ook. Het wordt bloedstollend spannend. Ronde 4: Silvie schiet op de paal, Karsten ruikt zijn kans en .............. deze keer scoort Karsten! Karsten heeft de 2e ticket naar de finale bemachtigd!

Luuk en Karsten zijn door naar de finale, die donderdagavond 26 april wordt gespeeld! Van harte gefeliciteerd!!