Odink Keukens

odinkOdink Keukens is een van de twee nieuwe hoofdsponsors van VAKO. Gert Odink is eigenaar van Odink Keukens, dat 12,5 jaar bestaat.

Gert, Odink Keukens de nieuwe hoofdsponsor van VAKO. Waarom?
"Waarom niet? Als onderneming moet je verenigingen in het dorp steunen. De visie die VAKO voetbal neerlegt, verdient ondersteuning. En voetbal is een leuke sport."

Je bent bij ons op bezoek geweest. Wat is je indruk?
"Er zit sfeer is de club. Dat heb ik wel gemerkt. Er wordt gelachen en gehuild. Van de vorige hoofdsponsor is netjes afscheid genomen. Dat heb ik wel eens anders gezien."

Je hebt iets met voetbal.
"Ik heb tot mijn 21ste jaar gevoetbald bij Elim, maar moest om medische redenen stoppen. Ik ben zes jaar jeugdleider geweest en heb in de sponsorcommissie van Elim gezeten. In mijn jeugd speelde Elim in de eerste klasse tegen clubs als IJsselmeervogels, Spakenburg en ACV."

Elim is kleiner dan Vries.
"Tsja, spelers vertrokken niet. Er was een enorme saamhorigheid in het dorp. Voetbal doe je samen, net als een bedrijf. Voetbal speelde een belangrijke rol, net als in Vries."

Dus je ziet ook kansen voor VAKO?
"Zeker, ik denk dat VAKO binnen drie jaar promoveert naar de tweede klasse."

Wat verwacht je nog meer?
"De eerste selectie is het visitekaartje van de club en heeft een voorbeeldfunctie. Dat moeten spelers en begeleiders altijd beseffen. Spelers moeten er trots op zijn de clubkleuren te verdedigen. Voor hen zijn veel zaken goed geregeld. Maar als spelers zwaar de fout in gaan, spreek ik de club daar op aan. De naam van mijn bedrijf staat op het shirt."

Was is Odink Keukens voor een bedrijf?
"We leveren alle soorten nieuwe keukens. Van projectkeukens voor bijvoorbeeld huurwoningen, handgemaakte ambachtelijke keukens tot Italiaans design. Betaalbaar en voor een nette prijs. Ook voor vervanging van inbouwapparatuur of renovatie van bestaande keukens zijn ze bij ons aan het juiste adres."

Heb je bewust voor het bedrijventerrein Tynaarlo gekozen?
"Ja, ik heb naar de ligging gekeken en de afzetmarkt. Ik voel me niet thuis op een meubelboulevard, dat is vaak het snelle werk. Ons credo is: Mogen wij uw keukenregisseur zijn? We proberen met de klant stapje voor stapje een keuken uit te zoeken. Een keuken kopen moet een feestje zijn. Klanten moeten met een lach de deur uitgaan. De klant weet wat hij koopt en wat hij kwijt is. Ik weet wat ik moet leveren."

De showroom ziet er mooi uit?
"Voor sommige mensen te mooi. Ze denken dat ze bij ons niet kunnen slagen. Ons pand straalt uit dat we duur zijn. We kunnen met alle andere keukenleveranciers concurreren. De showroom is bedoeld om ideeën op te doen. Niet om iemand een superdure keuken te verkopen. We hebben op het bedrijventerrein ook OK-keukens, daar staan keuken opgesteld onder de 7500 euro. Prima voor starters."

Het bevalt je goed?
"Prima. We bestaan 12,5 jaar, hebben nu elf personeelleden, onder wie drie eigen monteurs. Het jubileum is een mooie gelegenheid hoofdsponsor van VAKO te worden. We hebben een goede basis om door te groeien, net als VAKO."

Wat hoop je dat het hoofdsponsorschap Odink brengt?
"Ik hoop dat mensen uit Vries en omgeving bij ons binnenlopen als ze een keuken zoeken. De club zou daar ook van kunnen profiteren. Voor elke VAKO-klant die een keuken koopt, krijgt de club een bijdrage."

Hazenberg

Autobedrijf Hazenberg is de andere nieuwe hoofdsponsor van VAKO voetbal. Een gesprek eigenaar Meindert Jan Hazenberg.

Meindert Jan, waarom is Autobedrijf Hazenberg hoofdsponsor van VAKO?
"Wij vinden verenigingen in het dorp erg belangrijk. Voor de jeugd, hun ouders en voor andere volwassenen. Het maatschappelijk belang is groot. Een sportvereniging als VAKO vervult een belangrijke functie in Vries."

Jullie sponsoren veel verenigingen in het dorp.
"Bijna allemaal. Of het de postduivenvereniging of VAKO is, we steunen ze om de verenigingen voor het dorp te behouden. Het kost veel geld, maar onze klanten zijn actief bij deze verenigingen. Wij zijn al heel lang bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Heb jij iets met voetbal?
"Eerlijk gezegd niet. Ik heb meer met handbal. Dat heb ik jarenlang gedaan."

Wat is Autobedrijf Hazenberg voor een bedrijf?
"We zijn een echt familiebedrijf, sinds 1969 in Vries begonnen. Klein gestart en steeds verder gegroeid. Het personeel werkt al jaren bij ons. We verkopen nieuwe en gebruikte auto's. We verrichten APK, onderhoud en reparaties, niet alleen van auto's, maar ook van aanhangers, campers en caravans. Wij hebben een enorme technische kennis, een zeer goed uitgeruste werkplaats en leveren een hoge kwaliteit. We willen de mensen ontzorgen op autogebied. Heb je wat met je auto, wij regelen het. Dat is onze kracht."

Autobedrijf Hazenberg is meer?
Daarnaast hebben we het Avia tankstation met tabakspeciaalzaak De Shop. En we hebben de pechhulp."

De pechhulp is niet alleen voor eigen klanten?
"Nee, de pechhulp rijden we voor diverse alarmcentrales, als SOS, Eurocross, VHD en Allianz. Dat is een grote speler op de markt. Afgelopen zomer verzorgden we voor het vierde jaar de pechhulp van Allianz in Frankrijk en Italië."

Daar zat jij op de camping?
"Ja, dit keer in Zuid-Frankrijk met mijn gezin. Juist de probleemgevallen kreeg ik voorgeschoteld. Het geeft je een kik dat je binnen afzienbare tijd de auto ter plaatse repareert. Erg dankbaar werk."

Jullie klanten komen hoofdzakelijk uit Vries?
"Voor 75 procent. De rest komt uit de omgeving, ongeveer 20 kilometer rondom Vries."

Voor VAKO leden en vrijwilligers houdt Autobedrijf Hazenberg als hoofdsponsor een speciale actie.
"Leden en vrijwilligers krijgen 10 procent korting op hun onderhoudsbeurten en alle reparaties: 5 procent is voor de klant en 5 procent gaat naar VAKO. Daarnaast krijgen alle leden en vrijwilligers een tankspaarkaart. Daarbij kunnen ze punten sparen voor zichzelf en voor VAKO. We hopen dat deze acties ons extra klanten oplevert en VAKO extra inkomsten."

Hoe werken de acties?

Korting op onderhoud en reparaties:
Leden (en ouders van jeugdleden) en vrijwilligers krijgen 10 procent korting op alle onderhoudsbeurten en reparaties bij Hazenberg. Van deze korting gaat 5 procent naar de klant en 5 procent naar VAKO. Hazenberg heeft een lijst met leden en vrijwilligers, maar geeft u ook zelf aan dat u of uw kind lid is van VAKO voetbal.

Spaarkaart:
Alle VAKO-leden en vrijwilligers kunnen een tankspaarkaart bij Hazenberg afhalen. Ook via VAKO is pas verkrijgbaar. Met deze kaart spaar je punten voor het aantal getankte liters brandstof. Hazenberg geeft VAKO hetzelfde aantal punten, dat een geldbedrag vertegenwoordigt. Ook hier geldt, meld dat je lid of vrijwilliger bent van VAKO. Kijk voor de voorwaarden op onze site: www.autobedrijf-hazenberg.nl/vako-actie

Rabobank

Rabobank Assen en Noord-Drenthe: jeugdvoetbal verdient persoonlijke aandacht

Sinds jaar en dag is de Rabobank één van de grootste sponsors in Nederland op het gebied van sport en cultuur. Landelijk gezien sponsort de Rabobank op het sportieve vlak de wieler-, hippische -, en de hockeysport. Daar sluiten wij ons als Rabobank Noord-Drenthe bij aan.

Daarnaast hebben wij als Rabobank Assen en Noord-Drenthe zelf als lokale bank nog gekozen om in ons werkgebied, de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo, de loopsport, golf, tennis en jeugdvoetbal te sponsoren. Dit doen we omdat veel van onze klanten sporten bij deze verenigingen, zodat zij kunnen zien dat hun huisbankier ook hun vereniging een warm hart toedraagt. Onze adviseurs bezoeken de verenigingen regelmatig en kunnen zo de contacten met hun klanten onderhouden en ook nieuwe klanten treffen.

Samenwerking en ambassadeurschap staat voorop!
Voor de Rabobank is sponsoring en donaties een manier om te communiceren met de lokale samenleving. De bank beschouwt beide activiteiten als een samenwerking waarbij twee partijen elkaar van dienst zijn. Bij sponsoring is meer en meer de tendens om de win/win situatie verder uit te bouwen. Ook worden vanuit de verenigingen zelf vaak leuke creatieve ideeën aangeleverd om ons als Rabobank te promoten.

Wat heeft de Rabobank met jeugdvoetbal?
De voetbalsport heeft een groot bereik binnen beide genoemde gemeenten. Omdat de jeugd de toekomst heeft, heeft de bank gekozen voor het hoofdsponsorschap van alle jeugdafdelingen van de voetbalclubs. Jaarlijks vindt bij elke gesponsorde voetbalvereniging, het Rabobank jeugdvoetbaltoernooi plaats.

Ook zijn bij de meeste verenigingen onze logo's te zien op de wedstrijdshirts en/of leidersjassen. Daarnaast zijn er reclame-uitingen zichtbaar op de voetbalvelden zelf. Ook de nieuwe media zoals twitter, maar ook websites worden compleet ingericht met de uitingen rondom het hoofdsponsorschap van de Rabobank.

Hoofdsponsor van de jeugd, Rabobank Assen en Noord-Drenthe, wenst ieder jeugdlid van VAKO een sportief voetbalseizoen toe.