De meeste voetballers bij VAKO komen gelukkig met de fiets naar de training. Nu het weer eerder donker is, is het belangrijk dat hun fietsen goede verlichting hebben.

De kans op een aanrijding met een auto neemt met 20% af wanneer een fiets goede fietsverlichting heeft. Toch zet een derde van de fietsers zijn fietsverlichting niet aan wanneer hij in het donker op pad gaat. En bij een ander deel is de fietsverlichting niet op orde. VAKO ondersteunt de actie van de ANWB om fietsers te motiveren onderweg van of naar de training bij onze club de fietsverlichting in te schakelen.

20201026 verlichtingin 500    20201026 verlichtinguit 500 

 

Samen met een lokale vrijwilliger van de ANWB zijn daarom bij de in- en uitgang van het VAKO-terrein vanavond twee markeringen op de grond gespoten. De tekst “Zet je licht aan!” moet iedereen eraan herinneren zijn fietsverlichting in te schakelen. En is de verlichting defect, zorg er dan in elk geval voor dat die bij een volgende training wel veilig onderweg bent én goed kunt zien waar je rijdt.

Helaas heeft Vries sinds deze zomer geen eigen fietsenmaker meer, maar in de dorpen rondom zoals Norg, De Punt en Zuidlaren zijn meerdere goede fietsenmakers om de verlichting weer helemaal tip-top te maken. En voor een vervangende lamp, reflector of batterij-lamp kun je ook terecht bij onze sponsoren Brink 10 en Kluswijs.

Edmond Varwijk