Een groot deel van de jeugd van SV Tynaarlo en VAKO sluit het seizoen gezamenlijk af met een hele dag training onder leiding van trainers van FC Groningen.

fcgontour 2 500    fcgontour 3 500 

De spelers van een groot aantal jeugdteams van SV Tynaarlo en VAKO krijgen zaterdag 27 juni een hele dag training van trainers van FC Groningen. Deze gedreven en professionele trainers gaan de spelers met leuke en gevarieerde oefeningen helpen betere voetballers te worden. Er wordt getraind volgens de officiële FC Groningen-trainingsmethoden.

Omdat het aantal deelnemers aan een maximum gebonden is, is ervoor gekozen deze dag te organiseren voor de spelers uit de JO9, JO10, JO11 en JO13-teams (met uitzondering van de MO13).

Die dag zal het De Fielliettaz Goethart sportpark in Vries groen-wit zijn aangekleed en behalve veel leuke en uitdagende oefeningen is er natuurlijk ruim tijd voor gezelligheid. De voetbaldag is ingedeeld in twee trainingssessies (ochtend en middag) en tussen de middag wordt een sportlunch verstrekt. Verder gaat iedere deelnemer naar huis met een officieel FC Groningen-certificaat van deelname en een FC Groningen-gadget.

“De corona-crisis heeft het voetbalseizoen behoorlijk verstoord en veel aandacht is uitgegaan naar bestuurlijke zaken als financiën en personele gevolgen. Maar we zijn de teams en het voetbal nooit uit het oog verloren en dat geldt ook voor het jeugdvoetbal. Daarom dat we zodra het kon de trainingen hebben hervat en er nu meerdere initiatieven lopen om voor de verschillende teams het seizoen op een positieve manier af te sluiten. Een hele dag trainen als een prof is natuurlijk een unieke kans voor al onze jeugd die we dan ook met plezier mogelijk maken” aldus voorzitter Stef Drenth VAKO.

fcgontour 1

De dag begint om 09:30 en duurt tot 15:30 uur. Deze week ontvangen de spelers van de deelnemende teams via hun elftalleiders verdere informatie over hoe zij zich kunnen aanmelden voor deelname. Let wel, het aantal deelnemers aan dit evenement is beperkt.

Drenth: “Dit samen met Tynaarlo te organiseren is een volgende stap in de samenwerking tussen beide clubs. Graag hadden we daarom ook de JO15 en ouder laten deelnemen maar dat is gezien het aantal beschikbare trainers bij FC Groningen niet mogelijk. Voor de spelers van de JO15-teams en ouder worden daarom andere initiatieven georganiseerd. SV Tynaarlo doet hetzelfde voor hun JO15-1 en de meidenteams die daar spelen inclusief de MO13.”

Edmond Varwijk