VAKO start een dagelijkse voetbalquiz. Er zijn weekwinnaars maar wie uiteindelijk de meeste vragen goed heeft is de VAKO VoetbalMaster en wint deze 90-Jaar VAKO voetbalquiz.

Het land is stilgevallen en ook het voetbal. Dit betekent dat ook onze club is stilgevallen terwijl we elkaar juist meer dan anders willen vasthouden. Terwijl de sociale onthouding ons terugwerpt op onszelf, zie je dat er veel nieuwe initiatieven opkomen. De gesprekken in de VAKO Whatsapp-groepen gaan over de noodzakelijkheden van deze tijd maar toch ook nog steeds heel veel over voetbal. Voetbal, de verbinder.

We denken dat het belangrijk is juist nu en ook in dit 90-jarige jubileumjaar, om samen bezig te zijn. Een online voetbalquiz is geopperd en dat gaan we doen! Vanaf woensdag zijn er als proef over de app al een aantal vragenronden geweest, en met succes. Elke dag passeerden er een aantal voetbalvragen met een uiteenlopende moeilijkheidsgraad en Bas Baalmans mag zich na drie testdagen de grootste kenner noemen met de meeste goede antwoorden.

Maar vanaf vandaag pakken we het wat groter aan en stellen de quiz open voor iedereen die mee wil doen. Elke dag om 18:00 uur komt de nieuwe vragenronde online.

Elke dag meedoen is niet verplicht. Er komt telkens een winnaar per week en wie uiteindelijk de meeste goede antwoorden heeft is wel de overall-winnaar. Alle vragen samen zijn onze jubileumquiz. Hoeveel vragen het uiteindelijk worden weten we nog niet, maar voorlopig elke dag een vragenronde en zondags een tussenstand.

De antwoorden worden per dag verzameld en kunnen worden gestuurd via de Whatsapp naar Patrick Steenbergen (06-21111516). Zodra de nieuwe vraag online staat, sluit de mogelijkheid om op de vorige te antwoorden. Vergeet niet behalve het antwoord ook je naam mee te sturen.

De eerste vragenronde staat vandaag om 18:00 op de site.

Edmond Varwijk