Dinsdag is Vries de chequepoint van de 24e etappe van de Serious Request estafette. VAKO ondersteunt de actie en schenkt de opbrengst van de wedstrijd zondag thuis tegen Muntendam.

Sinds enkele dagen zijn drie teams van 3FM-dj’s te voet van door Nederland, van Goes naar Groningen. Inzet van de actie is geld en aandacht te verzamelen voor de strijd tegen mensenhandel. Overal in het land wordt actie gevoerd en geld ingezameld om vooral jonge mensen tegen mensenhandel te beschermen.

Op kerstavond eindigt de actie met een grote manifestatie op de Ossenmarkt in Groningen maar de avond ervoor stopt de karavaan in Vries. Ook hier zijn al weken verenigingen, scholen en dorpsgenoten bezig geld in te zamelen. Ook VAKO support de actie en de club doneert daarom dat de opbrengst van de entree, de programmaverkoop en losse giften van de wedstrijd VAKO – Muntendam aan Serious Request (mocht de wedstrijd worden afgelast dan doneert VAKO de inkomsten van de wedstrijd VAKO -TLC van een week eerder).

3fm seriousrequest routekaart klein

De wedstrijd tegen Muntendam is zondag 22 december om 14 uur op ons Sportveld De Fielliettaz Goethart. Behalve de opbrengst van toegang tot de wedstrijd en de verkoop van programmaboekjes met verloting, staat er op het sportpark ook een ton voor vrije giften.

Edmond Varwijk